Bir Çocuğun otistik olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Bir Çocuğun otistik olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Otizmli Bebek güler mi?
  3. Bir insanın otizmli olduğunu nasıl anlarız?
  4. Otizm tanisi ne zaman konur?

Bir Çocuğun otistik olduğu nasıl anlaşılır?

Düzen takıntıları vardır. Rutinleri bozulduğunda hırçınlaşabilirler. Tekrarlayan bir hareketi örneğin el çırpma, zıplama, kendi etrafında dönme, sürekli öne arkaya sallanma, kanat çırpma gibi yaparlar. Normal çocuklar gibi hayal kurarak oyun oynamazlar, arabaları dizer sürekli tekerini çevirirler.

Otizmli Bebek güler mi?

Otizmli çocuklarda böyle bir davranış görülmemektedir. Uygun olmayan gülme ve ağlama davranışı: Normal gelişim gösteren çocukların ağlama ve gülme davranışı genelde uygun bir nedene bağlıdır. Örneğin çocuk annesi istediği oyuncağı vermediğinde ağlar ya da istediği çikolatayı elde ettiğinde güler.

Bir insanın otizmli olduğunu nasıl anlarız?

Konuşma becerileri geç gelişir. Cansız varlıklara daha çok ilgi duyarlar, canlı ve cansız varlık ayrımını yapamazlar. Kendi yaşıtları ile diyalog kurmazlar, onlarla oyunlara katılmazlar ve kendi başlarına oyun oynamayı tercih ederler. El çırpma, sıçrama, etrafında dönme gibi bazı hareketleri sürekli tekrarlarlar.

Otizm tanisi ne zaman konur?

Otizmli çocukların dış görünümleri diğer çocuklardan farklı değildir; ancak, davranışları farklıdır. Tanı, uzmanlar tarafından çocuğun gözlenmesi, gelişim testleri yapılması ve anne-babalara çocuğun gelişimi hakkında sorular sorulmasıyla konur. Otizmin tanısı 12 aylıktan itibaren konabilir.