Sol kürek kemiğinin altında hangi organlar var?

İçindekiler:

  1. Sol kürek kemiğinin altında hangi organlar var?
  2. Sağ kürek kemiğinde ağrı ne demek?
  3. Sol omuzun altında hangi organ var?
  4. Sırtta kas kasılması neden olur?
  5. Sol kaburga altı ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sol kürek kemiğinin altında hangi organlar var?

Sol kaburga altında bulunana organlar ise şunlardır: Mide, dalak, kalın bağırsak gibi organlar yer almaktadır. Safra kesesi ile alakalı olan sağlık sorunlarının ağrıları da kaburga altında ağrı hissi oluşumuna sebebiyet verebilir.

Sağ kürek kemiğinde ağrı ne demek?

Sağ kürek kemiği ağrısının çarpma, vurma, ezilme gibi basit bir nedeni olabilir. Kişi düştüğünde veya o bölgeyi çarptırdığında kürek kemiği bölgesinde meydana gelen sinir veya kas ezilmesi sonucunda ağrı olabilir. Ağrıyla beraber yanma hissi, şişlik ve morarma da görülebilir.

Sol omuzun altında hangi organ var?

Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır. Mikroplarla savaşan beyaz kan hücrelerini içerir.

Sırtta kas kasılması neden olur?

Sırtta Kas Spazmı ve Kramp Omurga çevresindeki sinir köklerinin gerilmesinin yorgunluk, stres, depresyon gibi sorunlar, uzun süredir kullanılmayan omurga kaslarının ani bir şekilde hareket ettirilmesi gibi farklı nedenleri olabilir.

Sol kaburga altı ağrısı için hangi doktora gidilir?

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.