Topraksız tarım çilek ne kadar kazandırır?

İçindekiler:

  1. Topraksız tarım çilek ne kadar kazandırır?
  2. Topraksız çilek ne kadar sürede yetişir?
  3. 1 dönüm çilek kaç ton verir?
  4. Serada çilek kaç ton verir?
  5. Çilek fidesi kaç günde büyür?
  6. Bir fide kaç kilo çilek verir?
  7. Çilek fidesi ne kadar sürede meyve verir?
  8. Çilek kaç kilo meyve verir?

Topraksız tarım çilek ne kadar kazandırır?

Tarımın gözde illeri arasında yer alan şehirde topraksız tarım ile çilek üreten çiftçi, yılın 11 ayı hasat yaparak, yaklaşık 300 bin lira para kazanıyor.

Topraksız çilek ne kadar sürede yetişir?

Son yıllarda üründe kaliteyi ve rekolteyi artırmak amacıyla ön plana çıkan topraksız tarım, kent genelinde yaygınlaşıyor. Topraksız tarımla yetiştirilen ürünlerden birini de çilek oluşturuyor. Normalde 6 ay sezonu bulunan çileğin üretimi, topraksız tarımla 12 aya uzatılıyor.

1 dönüm çilek kaç ton verir?

Dönüm başına fide ekilerek, topraklı tarıma göre 5 kat daha fazla ürünle yıl sonunda dönüm başına 18 ton rekolte aldıklarını ifade etti.

Serada çilek kaç ton verir?

Birinci yıl 1-1.5 ton ikinci yıl 4-5 ton ürün alınabilir. 4- İlkbahar Dikimi: Kışları soğuk geçen bölgelerde genellikle nisan ayında yapılan dikim şeklidir. Bu dikimde frigo fideler kullanılır. Bu bitkiler mayıs ve haziran aylarında az miktarda çiçek açarak meyve verir.

Çilek fidesi kaç günde büyür?

Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.

Bir fide kaç kilo çilek verir?

Yetişkin bir çilek fidesi yılda 1,5 kilogram meyve veriyor, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton üretim yapmayı hedefliyorum.

Çilek fidesi ne kadar sürede meyve verir?

Kollar (stolonlar)yaz boyuncayeni yaprakların koltuklarındaki tomurcuklarından oluşarak gelişirler. Çilekte çiçekler salkım şeklindedir.Buna değişmiş gövdede denilebilir. Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.

Çilek kaç kilo meyve verir?

Çilek, pazarda taze meyvenin az olduğu dönemlerde olgunlaşması nedeniyle iyi gelir getiren bir üründür. Çilek yetiştiriciliği ile ortalama 5.000 kg/da ürün alınabilmektedir. etmek gerekir. Drene edilmiş ve kireçli olmayan toprakları sever.