Suriyeliler HES kodu nasil alınır?

İçindekiler:

  1. Suriyeliler HES kodu nasil alınır?
  2. Turistler icin HES kodu gerekli mi?
  3. Yabancı Kimlik Numarası Nasıl Alınır?
  4. Avm'ye girişte aşı zorunlu mu?
  5. Yabancılar avm'ye girebilir mi?

Suriyeliler HES kodu nasil alınır?

T.C. Telefonunuzun mesaj kısmına HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023'e SMS göndererek HES kodu alabilirsiniz.

Turistler icin HES kodu gerekli mi?

Temmuz itibarıyla başlayan yeni normalleşme kararları çerçevesinde güncellenen Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne göre, restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi gibi yeme-içme işletmelerine gelen yerli ve yabancı müşteriye HES kodu sorma, içeride maskeli oturmasını sağlama zorunluluğu getirildi.

Yabancı Kimlik Numarası Nasıl Alınır?

Yabancılar kendilerine tahsis edilen kimlik numaralarını, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün http://nvi.gov.tr/ adresinden gerekli bilgileri doldurmak suretiyle internetten veya ikamet tezkeresi düzenleyen birimden öğrenme imkânına sahiptirler.

Avm'ye girişte aşı zorunlu mu?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmayanların AVM'lere girememesi gibi bir düzenlemenin şu anda söz konusu olmadığını söyledi.

Yabancılar avm'ye girebilir mi?

Otel rezervasyonu bulunan kişiler konaklamalarını belgelemek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel aracı ile seyahat edebilecek, Turistlere saat 10.00 ile 20.00 arasında AVM'lerde alışveriş yapmak serbest olacak.