Anafranil hangi hastalara önerilir?

İçindekiler:

  1. Anafranil hangi hastalara önerilir?
  2. Anafranil nasıl etki eder?
  3. Tofranil günde kaç kez kullanılır?
  4. TOFRANIL ne zaman kullanılır?

Anafranil hangi hastalara önerilir?

terleme, agizda kuruluk, halsizlik, uykusuzluk gibi yan etkileri bulunan bir ilac etkilerini azaltmak icin yardimci olarak bellergal ile kullanılabilir.ayrica etiyolojisi ve seomptomlari degisik depresif durumların tedavisi, obsesif kompulsif sendromlar, fobiler ve panik ataklar, narkolepsiye eşlik eden katapleksi, ...

Anafranil nasıl etki eder?

KLOMİPRAMİN (Anafranil): Serotonin ruptake'ini imipraminden daha güçlü bir şekilde inhibe eder. Ancak metaboliti NE sistemi üzerinden çalıştığı için ilaca mikst bir özellik kazandırır. Panik bozukluğu ve diğer anksiyete durumlarının tedavisinde etkilidir. Güçlü antiobsesyonel etkinlik gösterir.

Tofranil günde kaç kez kullanılır?

Panik ataklar için, tedaviye genellikle günde 10 mg ile başlanır ve birkaç gün sonra doz yavaş yavaş 75 mg ila 150 mg'a artırılır. Kronik ağrılı durumlar için, günlük dozaj genellikle 25 mg ila 75 mg arasındadır.

TOFRANIL ne zaman kullanılır?

TOFRANIL®, depresyon ve duygudurum bozukluklarının tedavisinde kullanılan trisiklik antidepresanlar olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir. TOFRANIL ile tedavi edilebilen diğer fizyolojik durumlar arasında panik bozukluk, kronik ağrılı durumlar ve 5 yaş üzerindeki çocuklarda yatak ıslatma problemi yer almaktadır.