Temenna kimler yapar?

İçindekiler:

  1. Temenna kimler yapar?
  2. Temenna etmek ne demek?
  3. Kandilli temenna ne demek?
  4. Temenni almak ne demek?
  5. Petla sabahı ne demek?
  6. Tavuk Gecesi Nedir?
  7. Jurnalleyen ne demek?
  8. Bizar ne anlama geliyor?
  9. Temenna ne demek TDK?
  10. Temenni ne demek din?
  11. Temennâ ne demek Osmanlıca?
  12. Petla günü nedir?
  13. Pırpeç ne demek?
  14. Tavuk alma da ne yapılır?
  15. Tavuk alma hangi yöreye ait?
  16. Jurnal Nedir anlamı?
  17. Bizar ne demek TDK?
  18. Bizar ne demek tip?
  19. Temenna ne demek Osmanlıca?

Temenna kimler yapar?

arnavut adetidir. damadın annesine, damada ve gelin kendi annesine temenna yapar. eğer damadın annesi iki elini veriyorsa gelini kabul ettiğini, tek elini veriyorsa kabul etmediğini gösterir.

Temenna etmek ne demek?

Hürmet ve âşinâlık göstermek veya teşekkür bildirmek için sağ eli dizden aşağıya indirip sonra yukarı doğru kaldırarak ağıza ve başa götürmek sûretiyle verilen bir selâm çeşidi.

Kandilli temenna ne demek?

Bu yazımızda sizlere Kandilli Temenna deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Kandilli Temenna deyiminin anlamı:Eli yere kadar uzatarak yapılan selâmlama.

Temenni almak ne demek?

Bir şeyin gerçekleşmesini isteme, duâ, niyaz. ѻ Temennî etmek (eylemek): Dilemek, istemek: Çok eğlenmenizi temennî ederim. Güntekin).

Petla sabahı ne demek?

Evlilik yolunda sözlenen çiftler için, bunun dostlara duyurulması ve bir kutlama için evlerde petla pişirilir. Erkek tarafında hazırlanan bu kutlama ile dost, akraba, komşu eve davet edilerek petla sunulur. Genellikle pazar günler sabah kahvaltısı vaktinde yapılır.

Tavuk Gecesi Nedir?

Bursa Kına Gecesi Tavuk Alma Adeti Hem kız hem erkek tarafının neredeyse bütün gece sokaklarda oynamasına vesile olan bu adet, bir o kadar da eğlenceli oluyor. Tavuk alma adetinde kına gecesi sona erdikten sonra gelin arkadaşlarıyla birlikte damadın evinin önüne gider ve sokakta davul zurnayla oynarlar.

Jurnalleyen ne demek?

Şikâyet etmek, ispiyonlamak.

Bizar ne anlama geliyor?

1. Bıkmış, usanmış, bezmiş: Köhne, âvâre, bîhaber, bîzâr (Tevfik Fikret). 2. Tedirgin, rahatsız: Bu sineklerden pek bîzârım (Burhan Felek).

Temenna ne demek TDK?

Selam, saygı anlamına gelmekte olan temenna ne kadar yavaş yapılırsa o kadar iyi olmaktadır. Kayınvalidesi elini öpmek için gelen geline iki elini uzatırsa temennasını beğenmiş demektir gelini isteyerek aldığı anlamını taşır.

Temenni ne demek din?

Kökü Arapça olan temenni ifadesini Türk Dil Kurumu, iki şekilde ifade etmektir: - Bir şeyin, bir durumun gerçekleşmesini isteme, dileme. - İstek, dilek.

Temennâ ne demek Osmanlıca?

temenna / temennâ / تَمَنَّا Eli alnına götürerek selâmlama işareti yapma. Minnettar olma.

Petla günü nedir?

Evlilik yolunda sözlenen çiftler için, bunun dostlara duyurulması ve bir kutlama için evlerde petla pişirilir. Erkek tarafında hazırlanan bu kutlama ile dost, akraba, komşu eve davet edilerek petla sunulur. Genellikle pazar günler sabah kahvaltısı vaktinde yapılır.

Pırpeç ne demek?

Pırpeç; iç malzeme olarak sadece yoğurt ve yumurta kullanılan basit bir Arnavut böreğidir.

Tavuk alma da ne yapılır?

Kız tarafı erkek evinden ”tavuk alma“ yapar. Tavuk alma içi gelinin arkadaşları ve akrabaları bir araya toplanarak türküler söyleyip oğlanın evine gelirler, bu arada oğlan evinde tavuk pişirilerek bir tepsiye konur, hazırlanır, yanına bir tepsi baklava konur.

Tavuk alma hangi yöreye ait?

tavuk alma
  • bursa düğünlerinin adetidir. ...
  • zurna ve çiftetelli eşliğinde gecenin üçünde uykunuzdan uyanırsınız. ...
  • tavuk alma'da gelin bir yerlere saklanır ve damadın onu bulması gerekir. ...
  • gecenin bir yarısı davul, klarnet ve alkış sesleriyle uyanır, " noluyo ... ...
  • malesef bu gece olaylı bir tavuk alma olayının şahidiydim.
Daha fazla öğe...

Jurnal Nedir anlamı?

Jurnal kelimesinin genel anlamı bir kişi hakkında yetkililere veya ilgili kurumlara gizli bir şekilde kötüleme yazısı göndermektir. Bir kimse hakkında yetkililere verilen gizli bilgi olarak da biliniyor. Kötüleme yazısı olarak değerlendirilen bu kelime gizli olarak yapılan bilgilendirmeleri ifade ediyor.

Bizar ne demek TDK?

sf. (bi:zar) esk. Tedirgin, bezmiş, usanmış, bezginlik getirmiş: “Kendinden bizar, dünyadan, insanlardan, her şeyden bizar, eve döndü.” -M.

Bizar ne demek tip?

Bizar sanrı; olması pek mümkün olmayan, mantık dışı inançlardır. Örneğin, uzaylılar tarafından kaçırılmaya çalışıldığına veya vücudunda böceklerin gezdiğine inanmak gibi. ... Sanrılar, tek başına sanrılı bozukluk olarak sınıflandırılabilse de şizofreni gibi birçok psikiyatrik bozuklukta sanrılar görülebilmektedir.

Temenna ne demek Osmanlıca?

temenna / temennâ / تَمَنَّا Eli alnına götürerek selâmlama işareti yapma. Minnettar olma.