Ağız yaraları kanser belirtisi midir?

İçindekiler:

  1. Ağız yaraları kanser belirtisi midir?
  2. Üst damak beyazlaması neden olur?
  3. Ağız kanseri var mı?
  4. Dil kanseri nasıl görünür?

Ağız yaraları kanser belirtisi midir?

Uzun süredir ağızda bulunan ve geçme belirtisi göstermeyen şişlik ve lekeler, ağız içi veya dudaktaki ağrı vermese de iyileşmeyen herhangi bir çatlak, şişlik veya ülser ağız kanseri için ilk belirti olabilir. Gelişen bir tümör ağrı vermeyebilir ancak yayılarak kanamaya sebep olabilecek ülserler oluşturabilir.

Üst damak beyazlaması neden olur?

* 'Beyaz damak' hastalığı kanserin öncüsü olabilir. Hastalık; tükürük kanal çıkışlarında, yanak içlerinde, damakta, diş etlerinde, dilde, boğaz duvarında ve bazen de gırtlakta beyaz ya da mavimsi beyaz kalınlaşmalar şeklinde tarif edilebilir. Hastalığın asıl nedeni bilinmese de en çok sigara içenlerde rastlanır.

Ağız kanseri var mı?

Ağız kanserleri; çoğunlukla alt dudak olmak üzere ağzın içinde, gırtlak bademcikler veya tükürük bezlerinin arkasında oluşan kanserleri kapsıyor. En sık görüldüğü bölgeler; ağız tabanı ve dil. Hemen hemen tümü; ağız, dil ve dudakları kaplayan mukozadan, çok katlı yassı epitelyum (skuamoz) hücrelerden kaynaklanıyor.

Dil kanseri nasıl görünür?

Dil kanseri genellikle dil yüzeyini kaplayan ince, düz hücreler olan skuamöz hücrelerde gelişir. Dil kanseri, dilin üzerinde yaralar, aftlar veya beyaz beneklerin oluşmasıyla kendini belli eder. İlk bakıldığında basit bir yara gibi görünse de uzun süre geçmeyen durumlarda kansere çevirebilir.