Resmi ve ticari sicil kaydı nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Resmi ve ticari sicil kaydı nereden alınır?
  2. Ticaret sicil belgesi nasıl alınır?
  3. Ticaret odası kaydı nereden alınır?
  4. Ticaret Sicil Gazetesi aslı nereden alınır?
  5. Ticaret sicil memurlukları nereye bağlı?
  6. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi hangi kurum tarafından çıkarılır?
  7. ITO Ticaret Sicil Gazetesi nasıl alınır?
  8. Ticaret Sicil Memurluğu kime bağlı?
  9. Ticaret odasına kayıt gerekli mi?

Resmi ve ticari sicil kaydı nereden alınır?

Ticari Sicil Kaydı Nereden Alınır? İkamet edilen şehirdeki Ticaret Odasına başvuru yapılırken yanınızda şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu'na ödeme yapılan dekont bulunması gerekiyor.

Ticaret sicil belgesi nasıl alınır?

1. Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından https://mersis.gtb.gov.tr'ye MERSIS kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır. 2. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusu”na girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.

Ticaret odası kaydı nereden alınır?

Müracaat yeri: - e-atso online hizmetler, - ATSO Merkez – Oda Sicil Müdürlüğü, - İlçe firmaları için ilgili ilçe Temsilcilikleridir.

Ticaret Sicil Gazetesi aslı nereden alınır?

Ticaret sicil gazetesi almak istiyorsanız, Ticaret Sicil Gazetesine internetten kolaylıkla erişmek mümkündür. Üstelik, internet üzerinden erişilen gazeteye abone de olunabilir. Böylelikle düzenli olarak ticaret sicil gazetesi tarafınıza ulaştırılacaktır.

Ticaret sicil memurlukları nereye bağlı?

1925 yılından 1995 yılına kadar Adalet Bakanlığına bağlı olarak Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde kurulan Ticaret Sicil Memurlukları 27.06.1995 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürülüğe giren 559 sayılı “Türk Ticaret Kanunun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Hükmünde Kararname” nin 26.27.28. ...

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi hangi kurum tarafından çıkarılır?

Madde 1 - Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, Bakanlar Kurulu'nun 28.2.1956 tarihli, ve 4/8513 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Tüzüğü'nün 2 nci maddesine istinaden ve bu Tüzük esasları dairesinde Ticaret Bakanlığının denetim ve nezareti altında, Türkiye Ticaret Odaları, Sanayi ve ...

ITO Ticaret Sicil Gazetesi nasıl alınır?

İTO üyeleri, Oda'ya kayıtlı olduklarını gösteren Faaliyet Belgesi ve yine firmanın güvenilirliğini ifade eden onaylı Ticaret Sicil Gazetesi Sureti'ni www.ito.org.tr adresinden elektronik imzalarını kullanarak temin edebilecekler.

Ticaret Sicil Memurluğu kime bağlı?

Bu sicil 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca Bakanlığımızın gözetim ve denetiminde, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odaları bünyesinde kurulan ticaret sicili müdürlükleri tarafından tutulmaktadır.

Ticaret odasına kayıt gerekli mi?

Ticaret siciline kayıtlı tacirler ve Kanunun 5'inci maddesine göre sanayici ve deniz taciri sıfatını haiz tüm gerçek ve tüzel kişiler ile bunların şube ve fabrikaları bulundukları yerdeki odaya kayıt olmak zorundadır.