E-randevu tapu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E-randevu tapu nasıl alınır?
  2. E devletten tapu işlemleri nasıl yapılır?
  3. Tapu randevusu aynı gün alınır mı?
  4. Tapu intikal ücreti ne kadar?
  5. Tapu randevusuna gitmeyince ne olur?

E-randevu tapu nasıl alınır?

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.

E devletten tapu işlemleri nasıl yapılır?

Vatandaşlar; sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü ismini giriyor. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildiriliyor. Vatandaşların ücretlerini yatırmalarının ardından web tapu randevu saati SMS ile iletiliyor.

Tapu randevusu aynı gün alınır mı?

Aynı gün içinde 1 randevu alabilirsiniz Tapu işlemlerinizi gerçekleştirmek için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün 181 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu alabilirsiniz. Ancak çağrı merkezlerinin yoğunluğu düşünüldüğünde online randevu almak size zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Tapu intikal ücreti ne kadar?

Bu nedenle ölen kişinin mal varlığının geciktirilmeden paylaşılması büyük önem taşıyor” dedi. İntikal işleminde tapu harcı yok.

Tapu randevusuna gitmeyince ne olur?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemleri için, öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Randevu alınmadan herhangi bir işlem yapılamıyor. ... Alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi durumunda da tapu randevusu iptal ediliyor.