Saça kına yakmak hangi renk olur?

İçindekiler:

  1. Saça kına yakmak hangi renk olur?
  2. Kahverengi hint kınası saça nasıl yapılır?
  3. Saça yakılan kına kaç saat bekletilmeli?
  4. Saça kına yakarken içine neler konur?
  5. Saça hint kınası kaç dakika bekletilir?
  6. Kına kaç saatte girer?

Saça kına yakmak hangi renk olur?

Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.

Kahverengi hint kınası saça nasıl yapılır?

Saçınız uzunsa 2 ya da 3, kısaysa 1 paket hint boyası kullanmalısınız. 1 pakete 1 yemek kaşığı limon ve 1 yemek kaşığı badem yağı ya da saf zeytinyağı eklemelisiniz. Saçlarınızın önce diplerine, sonra tamamına uygulamalısınız. Eğer koyu kızıl tonları istiyorsanız, hazırladığınız kınaya soğan kabuğu katabilirsiniz.

Saça yakılan kına kaç saat bekletilmeli?

Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir. Daha sonra kına ılık su ile saçtan arındırılmalıdır.

Saça kına yakarken içine neler konur?

1 adet yumurtayı çırpma aleti ile çırpın, paketteki kınayı kaseye boşaltın, çırptığınız yumurtayı kınaya katın, içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 tutam tuz ve demlenmiş çay suyunu ekleyerek saçınıza süreceğiniz kına harcını hazırlayın. Elde edeceğiniz harç, saça rahatça sürülebilecek akışkanlıkta olmalıdır.

Saça hint kınası kaç dakika bekletilir?

Hazırlanan kına karışımı on dakika boyunca karıştırılır daha sonra bir miktar su yüzeyine dökülerek 8 ile 10 saat kadar kına karışımı bekletilmelidir. Bu uygulama kına karışımının boya kıvamına gelmesini sağlayacaktır. Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir.

Kına kaç saatte girer?

Bir iki saatten az olmamak üzere bir süre bekletilir. Sonra çıkarılıp, kına konulan yer soğuk su ile yıkanarak temizlenir. Kınanın cinsine göre boyası, ciltte bir iki hafta kadar kalabilir.