SGK emeklilik işlemleri nasıl takip edilir?

İçindekiler:

  1. SGK emeklilik işlemleri nasıl takip edilir?
  2. Emeklilik başvurusu ne kadar zamanda sonuçlanır?
  3. Emekli kağıdı ne zaman gelir?
  4. Emeklilik başvuru sorgulama nasıl yapılır?

SGK emeklilik işlemleri nasıl takip edilir?

Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-devlet Kapısı'dır. Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Emeklilik başvurusu ne kadar zamanda sonuçlanır?

Emeklilik başvurusunun tamamlanma süresi, 15 gün ile 3 ay arasında değişiklik gösterir. Hizmet süresinin tamamını memuriyette geçiren bir bireyin emeklilik işlemlerinin sonuçlanması 6-7 gün sürmektedir. Günümüzde sigorta kolu ne olursa olsun emeklilik başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanır.

Emekli kağıdı ne zaman gelir?

Emeklilere, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihi takip eden ilk ayın başında emeklilik maaşı bağlanır. Örneğin, emekli sandığına dahil olacak bir kişi, emeklilik talebini tarihinde iletmiş ise emeklilik maaşı tarihinden itibaren bağlanır.

Emeklilik başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Emeklilik başvurusu sorgulama için ister Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web adresi üzerinde yer alan uygulama ile şifresiz olarak ve sadece T.C. kimlik numarası yada evrak dosya numarası ile işlem yapabileceğiniz gibi E-Devlet Kapısı üzerinden de E-Devlet şifresi ile aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.