Evde lavanta suyu nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Evde lavanta suyu nasıl hazırlanır?
  2. Lavanta suyu nasıl elde edilir?
  3. Lavanta suyu dezenfekte eder mi?
  4. Lavanta çiçeğinden ne yapılır?
  5. Lavanta suyu Ersağ ne işe yarar?

Evde lavanta suyu nasıl hazırlanır?

yapılışı öncelikle 500 ml suyu kaynatıyoruz, suyumuz biraz dinlendikten sonra 2 çorba kaşığı lavantayı bu suyun içinde 5-10 dakika demliyoruz.

Lavanta suyu nasıl elde edilir?

Taze olarak yetişen lavantalar tomurcuklanmaya başlayınca tomurcukları toplanarak su elde edilebilir. Fakat kurutulmuş tomurcuk kullanılacaksa güvenilir bir aktardan satın alınmalıdır. Tomurcuk miktarı ve su oranı istenilen yoğunluğa göre değiştirilebilir. İçme suyunda lavanta tomurcukları 10 dakika kadar kaynatılır.

Lavanta suyu dezenfekte eder mi?

Antiseptik etkisi Lavantanın, antik çağlarda antiseptik olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birinci Dünya Savaşı esnasında yaralanan askerlerin, yaraları hastabakıcılar tarafından lavanta suyu ile dezenfekte edilmekteydi.

Lavanta çiçeğinden ne yapılır?

Lavanta bitkisinden; lavanta çayı, lavanta yağı, lavanta tentürü, lavanta kolonyası, lavanta sabunu ve şampuanı üretiliyor. Ayrıca içeriğindeki lavanta esansının zenginliğiyle parfümeri endüstrisinde ham madde olarak kullanılıyor.

Lavanta suyu Ersağ ne işe yarar?

Lavanta yağının sağlık için faydaları arasında stres ve anksiyeteyi azaltma, sinir gerginliğini ortadan kaldırma, ağrıyı hafifletme, kafa derisini ve cildi dezenfekte etme, akneyi önleme, kan dolaşımını artırma ve solunum problemlerini tedavi etme becerisi sayılabilir.