EDS cezası ne kadar sürede gelir?

İçindekiler:

  1. EDS cezası ne kadar sürede gelir?
  2. EDS hız sınırı cezası ne kadar?
  3. EDS cezası nasıl anlaşılır?
  4. EDS hız sınırı kaç?
  5. EDS cezası e Devlete ne zaman düşer?
  6. EDS ceza ne kadar 2021?
  7. EDS ceza kesiyor mu?
  8. EDS arkadan çekiyor mu?
  9. EDS Gece ceza yazar mı?

EDS cezası ne kadar sürede gelir?

Ceza kesildikten sonra 10 ile 30 iş günü içerisinde adresinize gönderilerek tebliğ edilir. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödemeniz taktirde indirim hakkı bulunuyor. Trafik cezaları 2020 yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

EDS hız sınırı cezası ne kadar?

Hız sınırı 0 ya da % 50 arası hız sınırı ihlalinde ise sürücüye 15 ceza puanı verilmektedir. Bu kapsama giren sürücülere 254 TL para cezası gelmektedir. Hız sınırını P'den fazla aşmanın cezası ise 1339 TL. olarak belirlenmiştir.

EDS cezası nasıl anlaşılır?

EDS kameralarıyla tespit edilen cezaların merkezde belgelenmesiyle kesilen cezalar sürücüler tarafından anında E-devlet'ten görülebiliyor. EDS ile kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere çeşitli para cezaları veriliyor.

EDS hız sınırı kaç?

Artık Elektronik Denetleme Sistemi, saatte 70 kilometre hızla giden binek otomobillere ceza kesemeyecek. Aynı yolda binek otomobil dışında kalan tüm araçlarda ise hız limiti 50 kilometre olarak kalacak. Diğer taraftan, 50 kilometreyi geçen araçlara EDS'nin flaş çakmasına rağmen ceza uygulanmayacağı öğrenildi.

EDS cezası e Devlete ne zaman düşer?

Kesilen bir trafik cezası e-devlet ya da internet sistemine yaklaşık olarak 3 iş günü içerisinde düşecektir. Bunun için kendinize ceza kesildiğinden şüpheleniyorsanız 3 gün sonrasında kontrol etmeniz yararlı olacaktır.

EDS ceza ne kadar 2021?

Buna göre 2021 yılında hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşan bir sürücü 314 lira, yüzde 30 ile yüzde 50 arasında aşan bir sürücü 652 lira, yüzde 50'den fazla aşan bir sürücü ise bin 340 lira ödeyecek.

EDS ceza kesiyor mu?

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin kural ihlali yapmamaları, can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamaları için kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) trafiği an be an izliyor. Kurallara uymayan vatandaşları tespit eden EDS kameraları ihlal tespiti halinde ceza kesiyor.

EDS arkadan çekiyor mu?

EDS kameraları, hız ihlali yapan aracı iki açıdan fotoğraflıyor. Sistem, ilk olarak aracın kameraya yaklaşırken önden, daha sonra da arkadan fotoğrafını çekiyor.

EDS Gece ceza yazar mı?

Eğer hız sınırını aşmışsanız fotoğrafı çekilip ceza makbuzu adresinize postalanır. Geceleri ise bu sistemde flaş olduğu için kural ihlali her koşulda cezalandırılıyor. EDS'de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ise şöyle: ... Çünkü EDS kameraları 0.50 saniye dahi geçse hemen ceza kesiyorlar.