Mavi yumurtlayan tavuğun yumurtası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Mavi yumurtlayan tavuğun yumurtası ne kadar?
  2. Mavi yumurta nerede bulunur?
  3. Hangi hayvanın yumurtası mavi olur?
  4. Mavi yumurta yenir mi?
  5. Yeşil yumurtanın tanesi kaç para?
  6. Yeşil yumurtayı hangi tavuk yumurtlar?

Mavi yumurtlayan tavuğun yumurtası ne kadar?

MAVİ YUMURTANIN FİYATI 50 LİRA 60'a yakın tavuğa sahip olan Deveci, evinin bahçesinde kurduğu kümeste ayda bin adet mavi renkte yumurta elde etti. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen mavi yumurtaların tanesini yurt içinde 50 liradan, yurt dışına ise 10 dolardan satan Deveci, gelen taleplere yetişemediğini söyledi.

Mavi yumurta nerede bulunur?

Mavi yumurta, kökeni Güney Amerika'da yer alan Şili'de olan Araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. Bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. Yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, Araucana'ların genlerinden gelen pigmentlerdir.

Hangi hayvanın yumurtası mavi olur?

Yumurta kabuğundaki renkler neden farklı olur? Peki yumurtaların farklı renklerde olmasının nedeni nedir? Yumurtaların farklı renkte olması tavuğun türü ile ilgili. Örneğin Leghorn beyaz, Orpington kahverengi Ameraucana tavukları ise mavi renkli yumurta yumurtluyor.

Mavi yumurta yenir mi?

Bıldırcın yumurtası veya mavi /yeşil renkli kabuğa sahip yumurtalar, standart tavuk yumurtalarından daha küçük boyutta olduğu için doğal olarak daha düşük kolesterol içermektedir” diyor. Öte yandan mavi yumurta daha az kolesterol içermesi nedeniyle vücuda fayda sağlıyor.

Yeşil yumurtanın tanesi kaç para?

Yeşil yumurta fiyatları adet bazlı 15 – 25 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Yeşil yumurtayı hangi tavuk yumurtlar?

Tek istisnası 'Araucana' adı verilen tavuk ırkıdır. Bu tavuk ırkının kökeni Şili'nin Araukanya bölgesidir. Türkiye'de 'yeşil yumurtacı' olarak da bilinir. Yıllık 150 civarında yumurta verirler.