Sedef hastalığı kanser yapar mı?

İçindekiler:

  1. Sedef hastalığı kanser yapar mı?
  2. Sedef ilerlerse ne olur?
  3. Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir?
  4. Sedef ömrü kısaltır mı?
  5. Sedef hastalığı anneden çocuğa geçer mi?

Sedef hastalığı kanser yapar mı?

Hayır! Sedef hastalığı deri kanseri riskini arttırmaz. Ancak kontrolsüz kullanılan bazı tedavi yöntemleri deri kanseri riskini arttırabilir.

Sedef ilerlerse ne olur?

Eklem dışında kalp ve damarlar, karaciğer, böbrek ve göz gibi pek çok organ ve sistemde de bulgular ortaya çıkıyor. Ayrıca sedef hastalarında obezite, metabolik sendrom, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü.

Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir?

Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.

Sedef ömrü kısaltır mı?

Sedef hastalığı nedir? Sedef, alerji ya da mikrobik bir hastalık değildir. Ömür boyu süren alevlenme ve iyileşme dönemleri olan bir hastalıktır.

Sedef hastalığı anneden çocuğa geçer mi?

Sedef hastalığı anneden bebeğe geçer mi? Sedef hastalığının anneden bebeğe geçip geçmediği konusuna da değinen Ağır, "Ailesel geçiş olasılığı yüksek olan sedef hastalığının, doğum sonrası ilerleyen zamanlarda bebeklerde çıkma olasılığı bulunmaktadır.