Muayenesiz araç cezasi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Muayenesiz araç cezasi ne kadar?
  2. Hangi durumlarda araç bağlanır?
  3. Fenni muayene olmazsa ne olur?
  4. Arabanın muayenesi olmazsa ne olur?
  5. Araç ne nedenle trafikten men edilir?
  6. Hacizli araç bağlanır mı?

Muayenesiz araç cezasi ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Hangi durumlarda araç bağlanır?

Zorunlu trafik sigortasının olmaması, resmi olmayan araçların devlet plakası bulundurması, tescilsiz ve geçici belgesi seyir, araçta olması gereken işaretlerin eksik olması, muayene tarihinin geçmesi, izinsiz yolcu taşımacılığı araçların trafikten uzaklaştırılmasına neden olur.

Fenni muayene olmazsa ne olur?

10 puanlık bir cezanın yanı sıra, 314 TL'lik bir polis cezası ile karşılaşacaksınız. Tanınan süre içerisinde eğer hala muayeneyi tamamlamazsanız, bu durumda aracınız trafikten men edilmektedir. Eğer men edilmesine rağmen hala aracı kullanıyorsanız aracınıza aracınız bağlanıyor.

Arabanın muayenesi olmazsa ne olur?

Araçlar muayenesiz oldukları için bağlanacaktır. Eğer ilk defa muayenesiz olduğunuz için cezai işleme tabii tutuluyorsanız aracınız bağlanmaz, sadece para cezası uygulanır. İlk seferden sonra aracınız muayenesiz her yakalanışında çekilir ve çekici üzerinde aracın ruhsatlı sahibine teslimi sağlanır.

Araç ne nedenle trafikten men edilir?

Plaka tescili yapılmamış ve plaka olmayan araçlar tespit edildiği durumlarda, eğer ki gerekli belgelere sahip değilse aynı şekilde ceza yiyebilir veya men edilebilir. Zorunlu mali sorumluluk sigortası gerektiren araçlara sigorta yaptırılmamış ise araç trafikten men edilir.

Hacizli araç bağlanır mı?

İhtiyati hacizli araç bağlanır mı sorusunun cevabı ihtiyati haciz kararının verdiği katı kurallar nedeniyle olumludur. ... Haciz veya ihtiyati haciz fark etmeksizin aracın bağlanabilir olması icra takibinde işlemlerin hızlandırılması açısından büyük önem taşımaktadır.