Kuru fasulye 1 e kaç verir?

İçindekiler:

  1. Kuru fasulye 1 e kaç verir?
  2. 1 dönümden kaç kg kuru fasulye alınır?
  3. Kuru fasulye ekiminde hangi gübre kullanılır?
  4. 1 dönüm araziden ne kadar fasulye çıkar?
  5. Kuru fasulyeye ne kadar su verilir?
  6. 1 dönümden kaç ton fasulye alınır?
  7. Fasulye ye hangi gübreyi sever?
  8. Fasulye ne zaman gübre atılır?
  9. Fasulye kaç günde hasat edilir?
  10. Çalı kuru fasulyesi nedir?
  11. En iyi fasulye nerede yetişir?

Kuru fasulye 1 e kaç verir?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır. Fasulye bitkisi toprağa yoğun azot ve humus bırakır.

1 dönümden kaç kg kuru fasulye alınır?

Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Kuru fasulye ekiminde hangi gübre kullanılır?

Fasulyenin ihtiyaçlarına bağlı olarak bünyesinde  oranında azot, F oranında fosfor içeren gübrenin kullanılması uygun olmaktadır. Bu gübre Diamonyum Fosfat olarak isimlendirilmektedir.

1 dönüm araziden ne kadar fasulye çıkar?

Bir dönüm tarladan 3 ton taze fasulye hasat ediliyor.

Kuru fasulyeye ne kadar su verilir?

Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinde Sulama İşlemleri Fasulyenin ekim işlemi ile hasat işlemlerinin arası ortalama 100-120 gün arasıdır. Bu süreçte fasulye 300-450 mm. suya ihtiyaç duyar.

1 dönümden kaç ton fasulye alınır?

Bir dönüm tarladan 3 ton taze fasulye hasat ediliyor.

Fasulye ye hangi gübreyi sever?

En uygun toprak olarak kabul edilen kumlu-tınlı topraklara birkaç senede bir dekara 2-3 ton olmak üzere yanmış çiftlik gübresi verilir. Dekara 2-5 kg saf azot (N), 4-6 kg fosfor (P2O5) ve 3-5 kg potasyum (K2O) verilmelidir.

Fasulye ne zaman gübre atılır?

Kuru fasulye yetiştiriciliğinde gübreleme Gübre, tohum ekim öncesi veya tohum ekimi ile birlikte ve 6-‐8 cm tohumun altına ve yanına gelecek şekilde uygulanır. Serpme yöntemi ile taban gübre uygulamalarında gübrelerin 10-‐12 cm derinliğe karıştırılması gerekir.

Fasulye kaç günde hasat edilir?

Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.

Çalı kuru fasulyesi nedir?

Fasulye (Phaseolus vulgaris), baklagiller (Fabaceae) familyasının Phaseolus cinsinden Orta Amerika menşeli, bir yılda yetişen otsu bir bitki türüdür. Boğumlu gövdesinde tüylü ve yeşil renkli bileşik yaprakları bulunur. Fasulyenin bugün dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak tarımı yapılmaktadır. ...

En iyi fasulye nerede yetişir?

Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük kenti olan Konya, yıllık fasulye üretiminde 1. sırada yer alıyor.