Regl kan renkleri ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Regl kan renkleri ne anlama gelir?
  2. Regl neden siyah gelir?
  3. Adetin ilk günü neden kahverengi olur?
  4. Ilk adet kanaması nasıl olur?

Regl kan renkleri ne anlama gelir?

Peki, hangi renk ne anlama geliyor? Parlak kırmızı: Adet dönemin düzenliyse, parlak kırmızıya da alışkınsındır sen. Bu, sağlıklı bir kanaman olduğunun göstergesi. Kahverengi veya siyah: Dur, hemen panikleme.

Regl neden siyah gelir?

Adet kanının siyah olması neye işaret eder? Yoğun bir kanama döneminden sonra gelen kanın çok koyu, siyaha yakın bir renkte geldiği de görülebilir. Kanama artık çok azaldığı için rahimde bekleyerek dışarı çıkabildiği için iyice koyulaşmıştır. Adet kanının koyu gelmesi endişe edilecek bir durum yoktur.

Adetin ilk günü neden kahverengi olur?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Ilk adet kanaması nasıl olur?

İlk adet başlamadan önce normal vajinal akıntının renginin kahverengiye döndüğü de görülebilir ve sonrasında parlak kırmızı bir kanama gelebilir. Normalde adet dönemi boyunca toplamda 30-40 ml kadar kan ve doku boşaltırız, bu da aslında 4-5 yemek kaşığı kadar bir miktardır.