Hangi IMEI?

İçindekiler:

  1. Hangi IMEI?
  2. Çalıntı IMEI ne demek?
  3. IMEI eşleştirme ne demek?
  4. IMEI çalıntı mı?
  5. Bilgisayarın çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?
  6. IMEI eşleştirme nasıl yapılır?
  7. IMEI eşleştirme kaç gün sürer?
  8. IMEI numarası nasıl girilir?
  9. IMEI çalıntı olduğunu nasıl anlarız?
  10. IMEI kaydı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  11. Laptopun çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

Hangi IMEI?

Kullandığınız cep telefonu cihazınızın bataryasını çıkardıktan sonra iç kısmında bulunan onbeş rakamdan oluşan IMEI numarası, telefonunuzun kimliğidir. Cep telefonunuzun tuşlarıyla *#06# yaparak 15 haneli IMEI numarasına ulaşabilirsiniz.

Çalıntı IMEI ne demek?

IMEI sorgulama ile cihazın kaçak, çalıntı olduğunu kontrol edin. ... Cep telefonların bir nevi kimlik numarası gibi olan 15 sayıdan oluşan IMEI numarası MCKS'de (mobil cihaz kayıt sistemi) kayıtlı olması gerekir. MCKS'de kayıtlı olmayan cihaz ya çalıntı ya kaçak veyahut herhangi bir cihazdan kopyalanmış anlamına gelir.

IMEI eşleştirme ne demek?

Bu hizmeti kullanarak elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazların bir GSM hattı ile eşleşip eşleşmediği sorgulanabilir. Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla eşletirme yapılmış bir hat, kayıtlı olan herhangi bir cihazda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir.

IMEI çalıntı mı?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarın çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

Kutusu, orjinal şarj aleti, faturasının aldığınız kişi adına kayıtlı olması bilgisayarın çalıntı olmamasının en önemli delilidir. İkinci olarak ikinci el bilgisayar ya da bilgisayar parçasının teknolojik ömrünü doldurmamış olması yani garantili olmasıdır.

IMEI eşleştirme nasıl yapılır?

IMEI numarası değiştirilmiş cihazın kullanıcısı; cihaz ithalat yolu ile alınmış ise ithalatçı veya imalatçı firmaya başvurmalıdır. İlgili firmanın yapmış olduğu ilk eşleştirmeden sonra https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-cep-eslestirme adresi üzerinden başka GSM hattı ile eşleştirme yapılabilmesi mümkündür.

IMEI eşleştirme kaç gün sürer?

Eşleştirme işlemleri için telefonu aldığınız firmaya, ithalatçısına veya BTK'ya başvurabilirsiniz. Bu işlemler 1 ila 10 gün arasında sürmektedir. BTK kullanıcılara bir IMEI numarası için 3 adet eşleştirme hakkı vermektedir.

IMEI numarası nasıl girilir?

IMEI numarasını herhangi bir telefondan evrensel kodu çevirerek öğrenebilirsin. Telefondan *#06#'yı tuşla. IMEI numarası Ara veya Gönder düğmesine dokunmana gerek kalmadan, numarayı tuşladığın anda görünecektir. Numarayı not et.

IMEI çalıntı olduğunu nasıl anlarız?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!

IMEI kaydı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Laptopun çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

Peki bilgisayarın çalıntı olup olmadığını nasıl anlarım sorusunu kendinize sorduğunuzu duyar gibiyim. Kutusu, orjinal şarj aleti, faturasının aldığınız kişi adına kayıtlı olması bilgisayarın çalıntı olmamasının en önemli delilidir.