Kadınlarda yumurtalıkta kist neden olur?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda yumurtalıkta kist neden olur?
  2. Yumurtalık kisti ağrısına ne iyi gelir?
  3. Yumurtalık kisti zararlı mıdır?
  4. Sol yumurtalık kisti ile hamile kalınır mi?

Kadınlarda yumurtalıkta kist neden olur?

Yumurtalık (over) kistlerinin en sık sebebi; hormonal düzensizliklerdir. Normalde her adet döneminde overler içinde yumurta hücresini taşıyan ve boyutları 3 cm'ye ulaşabilen folikül adı verilen kist oluşur. Sonra bu kist çatlar ve yumurta açığa çıkar.

Yumurtalık kisti ağrısına ne iyi gelir?

– Ağrı hissettiğiniz bölgeye günde 2-3 kez buz torbası ile soğuk kompres uygulayın. – Magnezyum içeriği yüksek gıdalar tüketin. Magnezyumu yeterli aldığınızda kist ağrısını ortadan kaldırabilirsiniz. – Papatya çayı ve ahududu çayı rahatlatıcı, sakinleştirişi ve üreme organlarına iyi gelen içeceklerdir.

Yumurtalık kisti zararlı mıdır?

Çoğu yumurtalık kisti iyi huyludur ve doğal olarak tedavi edilmeksizin kendiliğinden gider. Bu kistler, eğer varsa, semptomlara neden olur. Ancak çok nadir durumlarda, rutin bir muayene sırasında kanserli bir yumurtalık kisti kitlesi tespit edebilir.

Sol yumurtalık kisti ile hamile kalınır mi?

Genel olarak yumurtalık kisti kadınlar için olumsuz bir durum teşkil etmezler. Bu durum anne adayları için de geçerlidir. Kistler kronik haldeyken, anne adayında hali hazırda bir kist varken hamile kalmak olağandır.