Cilt kuruluğu için hangi krem kullanılır?

İçindekiler:

  1. Cilt kuruluğu için hangi krem kullanılır?
  2. Nemlendirici yerine ne kullanılabilir?
  3. Yüze nemlendirici yerine ne kullanılır?
  4. Kuru cilt nasıl temizlenir?
  5. Cildim çok kuru ne yapmam lazım?

Cilt kuruluğu için hangi krem kullanılır?

Ducray Dexyane Emollient Kaşıntı Karşıtı Krem: Kuru ve çok kuru ciltlerde yoğun bir nemlendirme sağlar. Yapışkan bir his bırakmaz. Ciltteki yıpranmayı ve kaşıntıyı giderir. Dermokozmetik alanında en çok tercih edilen markalar Avene, Bepanthol, Ducray, Vichy, La Roche Posay' dir.

Nemlendirici yerine ne kullanılabilir?

Evde bulunan 7 doğal nemlendirici
  1. 1- Bal. Dünyanın faydalı besinlerinden biri olan bal, çok eski kültürlerde bile hem doyurucu bir besin olarak, hem de şifalı özellikleri için kullanılırdı. ...
  2. 2- Hindistan cevizi yağı ...
  3. 3- Zeytinyağı ...
  4. 4- Aloe vera. ...
  5. 5- Yulaf. ...
  6. 6- Avokado. ...
  7. 7- Salatalık.

Yüze nemlendirici yerine ne kullanılır?

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı, gibi sağlıklı yağlar ile cildinizi nemlendirebilir daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için yalnızca vücudunuza dairesel hareketle masaj yaparak sürmeniz yeterlidir.

Kuru cilt nasıl temizlenir?

Kuru ciltler fırça ile veya herhangi bir sert materyal ile temizlenmemelidir. Hatta kuru bir cildiniz varsa tüm peeling maske ve jelleri unutabilirsiniz. Derinlemesine cilt temizliği için sadece düzenli hassas cilt bakım jelleri kullanmak yeterlidir.

Cildim çok kuru ne yapmam lazım?

Nemlendirici kullanımı ihmal edilmemelidir. Nemlendiriciler cildi kaplayarak suyun ciltte hapsedilmesini sağlar. Cildin nemini kaybetmemesi için suya maruz kalmayı sınırlandırmak önemlidir. Bu sebeple banyo ve duş süresini 10 dakika veya daha kısa tutmak ve ılık suyla banyo yapmak iyi olacaktır.