Yaş kayısı kilosu ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Yaş kayısı kilosu ne kadar 2020?
  2. Yaş kayısının kilosu kaç lira?
  3. Taze kayısı ne zaman olur?
  4. Kayısının kilosu ne kadar 2020?
  5. Kayısı ne zaman olur?
  6. Kayısı hasadı ne zaman yapılır?
  7. Kayısı ilk nerede yetişir?
  8. Kayısı hangi mevsimde olur?

Yaş kayısı kilosu ne kadar 2020?

2020 yılında bir önceki yıla göre taze kayısı üretici fiyatı ,7 artarak 3,83 TL/kg olarak gerçekleşmiştir.

Yaş kayısının kilosu kaç lira?

Malatya Sebze Meyve Pazarında hediyelik birinci kalite taze kayısının kilosu 15 ile 17 TL arasında satılıyor. Malatya'nın komşu şehri Elazığ'ın Baskil ilçesinde yetiştirilen sofralık hediyelik kayısıların kilosu ise 17 TL'den satılıyor.

Taze kayısı ne zaman olur?

Taze kayısı haziran-ağustos ortasına kadar bulunur, daha sonrasında ise kuru kayısıyı yıl boyunca satın alabilirsiniz. Kurutulmuş kayısının işlem görmemiş olanının rengi daha koyu olur ve daha sağlıklıdır.

Kayısının kilosu ne kadar 2020?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisine verilen görev doğrultusunda ilk kez kayısı alımı yaptıklarını belirterek, "2020 yılı 4 numara kuru kayısıyı kilogram başına kükürtlenmiş için 21 liradan, kükürtlenmemiş (gün kurusu) için ise 23 liradan alıyoruz." dedi.

Kayısı ne zaman olur?

Yağmurlama sistemiyle 10-12 gün aralıklarla sulanan kayısının %85 gibi büyük kısmı kuru kayısı olarak dünya piyasasına verilir. Türkiye'de en erken hasat Mut'ta yapılır. İlk ürünler Mayıs ayının ikinci ya da üçüncü haftalarında olgunlaşır. Haziran sonuna kadar devam eder.

Kayısı hasadı ne zaman yapılır?

Kuru kayısı ihracatının yüzde 85'ini karşılayan Malatya'da, 15 Haziran'da başlayan hasat dönemi, temmuz ayı sonunda sona eriyor. 15 bin işçi ile hasadı devam eden kayısının kilosu, boyutu ve kalitesine göre 10 ila 30 TL arasında alıcı buluyor.

Kayısı ilk nerede yetişir?

Ülkemizde kayısı ağaçları Malatya ilimiz başta olmak üzere sırası ile Elazığ, Mersin, Iğdır, Antalya illerinde yetişmektedir. Ayrıca Ege bölgesi, Akdeniz bölgesi, İç Anadolu bölgesi ve Marmara bölgesinde kayısı yetiştiriciliği çok yaygındır.

Kayısı hangi mevsimde olur?

Kayısı Hangi Mevsim Tüketilir? Kayısı yaz meyvesidir. Haziran ve temmuz ayında hasadı yapılır ve satışı bu aylarda yapılır. Yaş kayısı Yaz mevsiminin Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında Pazar tezgahlarında ve marketlerin meyve reyonlarında satışa sunulur.