Il yüzdelik dilim ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Il yüzdelik dilim ne ise yarar?
  2. Yüzdelik başarı nedir?
  3. Yüzde 10 luk dilim ne demek?
  4. %10 luk dilim ne demek?
  5. Ilk yüzde ona girmek ne demek?

Il yüzdelik dilim ne ise yarar?

Sınavda aldıkları puanlara göre tercihlerini yapacak öğrenciler Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimini baz alacaklar. İl yüzdelik dilimi öğrencinin aldığı puanın il genelindeki sıralamasını ifade ederken, genel yüzdelik dilim ise Türkiye genelini ifade ediyor.

Yüzdelik başarı nedir?

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. ... Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

Yüzde 10 luk dilim ne demek?

Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. ... Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir.

%10 luk dilim ne demek?

İKİNCİ ÖĞRETİMDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN DERSLERİ EN AZ DD İLE GEÇMELERİ VE KENDİ SINIFLARINDAKİ EN BAŞARILI %10'LUK DİLİME GİRMELERİ DURUMUNDA TAKİP EDEN DÖNEMDE 1. ÖĞRETİM HARCI ÖDEMESİNİ AMAÇLAYAN BİR SİSTEMDİR.

Ilk yüzde ona girmek ne demek?

Her yarıyılın sınavları sonunda (bütünleme sınavı sonrası, yaz okulu öncesi) ikinci öğretim programında, bulundukları döneme kadar ki derslerden tekrar dersi olmayan, alması gereken tüm dersleri almış ve ilk %10`a giren öğrenciler belirlenir.