Sakarya Üniversitesi'nin rektörü kimdir?

İçindekiler:

  1. Sakarya Üniversitesi'nin rektörü kimdir?
  2. Rektör Fatih Savaşan kimdir?
  3. Fatih Savaşan ne mezunu?
  4. Rektör ve Dekan nedir?
  5. Rektör yardımcısı ne iş yapar?
  6. Prof Dr Mehmet Durman kimdir?
  7. Rektör kimdir ne iş yapar?
  8. Üniversitede tüm idari birimleri koordine etmek kimin görevi?
  9. Beykoz Üniversitesi Rektörü kimdir?
  10. Beykoz Üniversitesi sahibi kim?
  11. Rektörler nasıl seçiliyor?

Sakarya Üniversitesi'nin rektörü kimdir?

Fatih Savaşan, görevi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın'dan devraldı. Sakarya Üniversitesi'nde rektörlük devir teslim töreni düzenlendi.

Rektör Fatih Savaşan kimdir?

Fatih Savaşan (d. 1971, Tokat) Türk akademisyen. Sakarya Üniversitesi rektörüdür. 1971 yılında Tokat'ta doğdu. 1989 yılında Tokat İmam Hatip Lisesini, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirmiştir.

Fatih Savaşan ne mezunu?

1971 Tokat doğumlu olan Savaşan, ortaöğrenimini Tokat İmam Hatip Lisesi'nde (1989), lisans öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde (1993) tamamlamıştır.

Rektör ve Dekan nedir?

Rektör ve dekan atamaları bağlamında Anayasamızın 130. maddesi, "Kanunun belirlediği usul ve esaslara göre; rektörler Cumhurbaşkanınca, dekanlar ise Yükseköğretim Kurulunca seçilir ve atanır" hükmünü âmirdir. ... Süresi biten dekan yeniden atanabilir" hükmünü amirdir.

Rektör yardımcısı ne iş yapar?

b) Görevleri: Üniversite yönetim kurulu idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar: 1. Yükseköğretim üst kuruluşları ile senato kararlarının uygulanmasında belirlenen plan ve programlar doğrultusunda rektöre yardım etmek, 2.

Prof Dr Mehmet Durman kimdir?

Beykoz Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 1961 yılında Bursa, Mustafa Kemalpaşa'da doğdu. 1982 yılında İTÜ Kimya ve Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Aston Üniversitesi'nden Doktora derecesini aldı. 1993'da doçent ve 1998 yılında profesör oldu.

Rektör kimdir ne iş yapar?

Rektör, üniversitenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin devlet kalkınma planı ilke ve ...

Üniversitede tüm idari birimleri koordine etmek kimin görevi?

Genel Sekreterlik Görev ve Sorumlulukları Üniversite Senatosu ile Üniversite Yönetim kurulu kararlarının Üniversiteye bağlı birimlere iletmek. Kendisine bağlı Daire Başkanlıkları ve bağlı diğer birimler aracılığıyla Üniversitenin tüm bürokratik ve idari hizmetlerini yürütmek.

Beykoz Üniversitesi Rektörü kimdir?

Beykoz Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 1961 yılında Bursa, Mustafa Kemalpaşa'da doğdu. 1982 yılında İTÜ Kimya ve Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Aston Üniversitesi'nden Doktora derecesini aldı. 1993'da doçent ve 1998 yılında profesör oldu.

Beykoz Üniversitesi sahibi kim?

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından kurulan Beykoz Üniversitesi'nin mütevelli heyet başkanı Ruhi Engin Özmen.

Rektörler nasıl seçiliyor?

Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör, Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü alınarak, mütevelli heyet tarafından atanır. Rektör, çalışmalarında kendisine yardım etmek üzere, Üniversitenin aylıklı profesörleri arasından ikiden az olmamak kaydıyla, en çok üç kişiyi rektör yardımcısı olarak seçer.