Ateşli Katy Çiçeği Nedir?

İçindekiler:

  1. Ateşli Katy Çiçeği Nedir?
  2. Kalanşo neden çiçek açmıyor?
  3. Kalanşo çiçeği ne kadar su verilmeli?
  4. Kalanşoya nasıl bakılır?
  5. Kalanşo çiçeğinin yaprakları neden sararır?
  6. Kalanşo ne kadar büyür?

Ateşli Katy Çiçeği Nedir?

Kalanşo bitkisi (Kalanchoe) turuncu, pembe, beyaz, sarı gibi renkte açan çiçekleriyle evlere yakışan en güzel bitkilerden biridir. Ateşki Katy adıyla da bilinen kalanşo, sukulent ailesine aittir.

Kalanşo neden çiçek açmıyor?

Kalanşo çiçek açmıyor, neden?” sorusu sıklıkla karşımıza çıkıyor. ... Dinlenmeye bırakılmayan, yıl boyunca ışığa doyurulan kalanşolar, ne yazık ki çiçek açamayacak ve sürekli yaprak üretecektir. Bitkinin solan çiçekleri mutlaka temizlenmelidir. Böylelikle bitki enerjisi doğru yönlendirilecektir.

Kalanşo çiçeği ne kadar su verilmeli?

Kalanşo çiçeğini kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız yeterlidir. Toprak tamamen kuruduğunda bu sıklıktan daha fazla da su verebilirsiniz. Ölçütünüz toprağın kuruluğu olmalıdır. Kalanşo sulaması için kullanacağınız suyun 1-2 gün dinlendirilmesi olması çiçeğin gelişimi için önemlidir.

Kalanşoya nasıl bakılır?

- Tam bir yaz çiçeği olan Kalanşo çiçeğini, yazın gölgede kışın ise güneş alan bir yerde bakabilirsiniz. - Kalanşo çiçeği bakımı son derece basit bir çiçektir. Güneşe ihtiyaç duymaktadır ancak direkt gelen güneş ışınlarına kesinlikle maruz bırakmayınız.

Kalanşo çiçeğinin yaprakları neden sararır?

Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Kalanşo ne kadar büyür?

Latince adı 'kalanchoe' olan bu bitki 25-35 cm uzunluğundaki boyu ve sarı, beyaz, pembe, turuncu, lila rengindeki çiçekleri ile ev ve ofis ortamında sıkça rastladığımız bir saksı çiçeği türüdür, ayrıca bulunduğu ortama hemen adapte olabilir.