DGS'de hangi sorular var?

İçindekiler:

  1. DGS'de hangi sorular var?
  2. Çıkmış soruları çözmek faydalı mı?
  3. DGS Matematik Konuları Nelerdir?
  4. Çıkmış sorular ne zaman çözülmeli?
  5. DGS Dil Bilgisi kaç soru?
  6. 2020 DGS 05 ham puan kuralı kalktı mı?
  7. DGS Matematik 1 net zorunlu mu?

DGS'de hangi sorular var?

Sınavda 60 matematik ve 60 türkçe olmak üzere toplam 120 soru bulunuyor. Bu sorular içerisinde 10 sayısal mantık, 10 sözel mantık sorusu bulunmaktadır. DGS sorularının çoğunluğu mantık ve yetenek ölçmeye bağlı olarak sorulduğu için bu anlamda ALES ile benzerlik göstermektedir. Fakat ALES'e göre daha kolay bir sınavdır.

Çıkmış soruları çözmek faydalı mı?

Çıkmış sorular üzerinden çalışmak soru teknikleri geliştirmenize yardımcı olur. Bu sayede sınav anında ne yapacağınızı bilerek hazırlanma şansı elde edebilirsiniz. Sınav soruları karşınıza geldiğinde panik yapmanıza engel olacak bu yöntemi özellikle konuları çalıştıktan sonra denemenizde fayda olacaktır.

DGS Matematik Konuları Nelerdir?

DGS Matematik Konu Dağılımları
  • Temel Kavramlar.
  • Rasyonel Sayılar.
  • Ondalık Sayılar.
  • Sayı Sistemleri.
  • Basamak Kavramları
  • Asal Çarpanlar.
  • Bölme ve Bölünebilme.
  • EBOB-EKOK.
Daha fazla öğe...

Çıkmış sorular ne zaman çözülmeli?

Konu çalışmalarınızı NİSAN ya da en geç MAYIS sonuna kadar tamamlanması gerekir. NEDEN SON BEŞ YIL çünkü her yıl üniversite sınavında çıkan soruların çoğu bir önceki yıl ya da yılların sınav soruların stiline benzer.. Bu nedenle en az son birkaç yılın çıkmış soruları bizim için önemli.

DGS Dil Bilgisi kaç soru?

DGS 60 Sayısal (Matematik) ve 60 Sözel (Türkçe) olmak üzere toplam 120 sorudan oluşur.

2020 DGS 05 ham puan kuralı kalktı mı?

Bu konuda DGS 2020 kılavuzunda bir açıklama bulunuyor. DGS ham 0.5 kuralı 2021 itibariyle değişiyor. 2021 DGS ve sonraki yıllardaki sınavlarda artık 0.5 değil 1 ham puan uygulaması yapılacak. Kısacağı gelecek seneden itibaren iki sınavdan en az 1 ham puan çıkarmayan öğrencinin puanı hesaplanmayacak.

DGS Matematik 1 net zorunlu mu?

Geçtiğimiz senelerde DGS'de 0.5 kuralı uygulanmaktaydı. Bu yıl bu kuralın kaldırıldığı, 1 net kuralının uygulanacağı duyuruldu. Buna göre, öğrencilerin her iki bölümden de -hem sözel hem de sayısal bölümden- en az 1 ham puan yani 1 net yapmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların sınavı hesaplanmamaktadır.