Gebelikte şekeri düşürmek için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte şekeri düşürmek için ne yapmalı?
  2. Gebelikte şeker çocuğa zarar verir mi?
  3. Yemekten bir saat sonra şeker kaç olmalı?
  4. Gebelikte sabah kan şekeri neden yükselir?
  5. Insülin direnci varken hamile kalınır mı?

Gebelikte şekeri düşürmek için ne yapmalı?

Bunun için de tam tahıllı besinler, kepekli pirinç ve makarna, bulgur ya da yulaf tercih edilebilir. Aynı zamanda gebelik şekeri bulunan anne adayının ani kan şekeri düşüşlerinin önlenmesi adına posa açısından zengin olan besinleri tercih etmesinde de fayda olur.

Gebelikte şeker çocuğa zarar verir mi?

Gebelik dönemindeki şeker yükselmesi nedeniyle bebeklerin bir kısmı anne karnında ya da doğum sırasında kaybedilebiliyor. Doğum sonrasında ise diyabete bağlı olarak bebeklerin % 25'i, annelerin ise % 33,3'ü şeker hastası olabiliyor. Bu nedenle anne adaylarının şeker düzeylerinin kontrol altına alınması gerekiyor.

Yemekten bir saat sonra şeker kaç olmalı?

Bütün hücreler yaşayabilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu enerjiyi glukoz dediğimiz şekerden karşılarlar. Bu şeker değeri açlıkta sabah 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. Toklukta yemekten iki saat sonra da 140'ı mg/dl geçmemelidir. Bu değerler normal değerlerdir.

Gebelikte sabah kan şekeri neden yükselir?

Gebeliğin 24. haftasından itibaren kan şekerini düzenleyen insüline bir direnç gelişir ve bu durum kan şekerinin yükselmesine neden olur. İnsülin salınımında problemi olan gebeler bu durumu kompanse edemezler ve kan şekeri yükselir.

Insülin direnci varken hamile kalınır mı?

İnsülin direnci polikistik over sendromunda hormonal bozuklukları etkileyerek gebeliğe engel olabilir. Bu nedenle tedavisi gereken bir durumdur.