EUTHYROX fazla alınırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. EUTHYROX fazla alınırsa ne olur?
  2. Euthyrox 50 mg nasil kullanilir?
  3. Euthyrox 100 mcg ne ise yarar?
  4. EUTHYROX 75 yan etkileri nelerdir?

EUTHYROX fazla alınırsa ne olur?

Uygun dozda ve doktor kontrolünde kullanıldığında hiç bir yan etkisi olmayan bu ilaç, gereğinden fazla kullanıldığında çarpıntı, terleme, sinirlilik, el titremesi, kilo kaybı, kalp ritim problemleri, kalp kasında büyüme, kemik erimesi gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Euthyrox 50 mg nasil kullanilir?

Uygulama yolu ve metodu: EUTHYROX, ağız yoluyla kullanılan bir ilaçtır. Sabahları (kahvaltıdan en az yarım saat önce) aç karnına, tercihen bir miktar sıvı ile (örn. yarım bardak su) alınır.

Euthyrox 100 mcg ne ise yarar?

EUTHYROX'un içeriğinde bulunan levotiroksin etken maddesi, tiroid bezinin hastalıklarında ve işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılan sentetik bir tiroid hormonudur. Etkisi tiroid tarafından salgılanan doğal hormonlar ile aynıdır. - tiroid kanseri olan hastalarda tümörün büyümesini baskılamak için kullanılır.

EUTHYROX 75 yan etkileri nelerdir?

- Adet bozuklukları, - Başağrısı, - Kafa içi basınç artışı (psödotümör serebri), - Titreme, - Huzursuzluk, - Uyku bozukluğu, - Kalp ritim bozuklukları, - Kalpte bir çeşit atım bozukluğu, - Çarpıntı, - Kalp atımının hızlanması, - Kalp sıkışması, - Göğüs ağrısı, - İshal, - Kusma, - Aşırı terleme (hiperhidroz), - Kas ...