Siirt fıstığı fidanı kaç yılda yetişir?

İçindekiler:

  1. Siirt fıstığı fidanı kaç yılda yetişir?
  2. Siirt fıstığı hangi iklimde yetişir?
  3. Siirt fıstığı nasıl yetişiyor?
  4. 10 yıllık fıstık ağacı verimi ne kadardır?
  5. Siirt Fıstık ekimi ne zaman yapılır?
  6. Siirt Fistigi nerelerde yetisir?
  7. Fıstık ağacı kaça kaç dikilir?
  8. Siirt fıstığı kaç senede meyve verir?
  9. Yaş Fıstık ne kadar?
  10. Bir fistik ağacı kaç kilo verir?
  11. Antep fıstığı Elazığ'da yetişir mi?
  12. Siirt fıstığı fidanı kaç rakımda yetişir?
  13. Fıstık Fidanı kaç metre arayla dikilir?

Siirt fıstığı fidanı kaç yılda yetişir?

Tüplü fidanlarla dikim, tavsiye edilen dikim şeklidir. Bu fidanlar aşılı veya aşısız tüplü olabilir. Aşılı bitkiler, aşılanan çeşide bağlı olarak 4-5 yılda verime yatabilmektedir. Kuru ve sulu koşullarda Siirtfıstığı sıralarının arasına bağ dikmek suretiyle tesis yapılmaktadır.

Siirt fıstığı hangi iklimde yetişir?

Siirt Fıstığı Siirt ili ve çevresinde yetişmektedir. Bölgede yetişen diğer fıstık türlerine göre Siirt fıstığı, hem fiziksel olarak ve hem de lezzet bakımından diğerlerinden farklıdır. Siirt fıstığını bu kadar lezzetli ve ayrıcalıklı kılan, Siirt yöresinin iklimidir. Fıstık genellikle sıcak iklimi sevmektedir.

Siirt fıstığı nasıl yetişiyor?

Siirt Fıstığı Nerede Yetişir? Tadı ile damaklarda iz bırakan Siirt fıstığı, kıraç, kireçli ve verim alınamayan topraklarda yetişir. Ancak düz ve verimli toprak koşullarında da uygun sulama ve erkek-dişi çeşitlerinin doğru ekimi ile bol ve kaliteli ürünler alınabilmektedir.

10 yıllık fıstık ağacı verimi ne kadardır?

Antepfıstığı Ağacının Verimi Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir. Bu yaşta verim miktarı, ağaç başına 6 ila 10 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 15-25 kg taze Antepfıstığı meyveleri arasında değişmektedir.

Siirt Fıstık ekimi ne zaman yapılır?

Nisan ve Kasım arası tüplü fidan , Kasım ayı Nisan Arası açık kök dikilir. Güneş ışığını sever, özellikle Gaziantep , Siirt, Şanlıurfa gibi sıcaklığı 50 dereceyi bulan rutubetsiz ortamlarda iyi yetişir.

Siirt Fistigi nerelerde yetisir?

Nerelere gidiliyor; Batman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Manisa, İzmir, Bitlis ilimizde de yetişmektedir.

Fıstık ağacı kaça kaç dikilir?

Antepfıstığı çöğür anacı ile kurulan tesislerde sıra arası ve sıra üzeri mesafeleri 8-10 m olmalıdır. Sulanabilen alanlarda dikim aralıkları 6-8 m olabilir. Arazide bitki yerleri işaretlendikten sonra, 40-50 cm genişliğinde 60-80 cm derinliğinde çukurlar açılır.

Siirt fıstığı kaç senede meyve verir?

Dikkat:Bu ürünümüz açık kök aşılı olup kalitesi yüksek SİİRT fıstığı fidanıdır. Ayrıca bu ürün bakıma göre yaklaşık 2 ile 4 yıl arasında ürün verir.

Yaş Fıstık ne kadar?

Taze Antep Fıstığı Kilosu (2020) Ne Kadar? Her Sene değişiklik gösteren taze antep fıstığı 2020 yılında ağustos aylarında kilogramı ” 59 TL ” satışa sunuldu.

Bir fistik ağacı kaç kilo verir?

Antep fıstığı ağacı, her iki yılda bir ortalama 50 kilogram ya da 50 bin fıstık ürün verir.

Antep fıstığı Elazığ'da yetişir mi?

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın girişimci üreticileri destekleyeceklerini söyledi. Elazığ'da yüksek rakımda ilk defa kaliteli ve ticari değere sahip antepfıstığı üretildi. Fıstık üreticisi Mehmet Hanifi Türkay 1995 yılından beri bahçe üzerinde çalıştığını belirtti.

Siirt fıstığı fidanı kaç rakımda yetişir?

Soğuğa dayanıklı olup - 8 dereceye kadar etkilenmez. 1500 rakıma kadar dikilir.

Fıstık Fidanı kaç metre arayla dikilir?

Çoğunlukla dikim mesafeleri 6 X 6 metre, 7 × 7 metre ve 7X 6 metredir. 6 X 6 metre olan dikim mesafelerinde hektar başına 279 adet ağaç bulunur. İdeal olarak küçük bahçelerde, her 7-9 dişi ağacın ortasında 1 erkek ağaç bulunmalıdır.