Aydınlık karanlık zıt anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Aydınlık karanlık zıt anlamlı mı?
  2. Konuşmak sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?
  3. Gülmek kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  4. Gündüz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  5. Soru kelimenin eş anlamı nedir?

Aydınlık karanlık zıt anlamlı mı?

Karanlık kelimesinin zıt anlamı nedir? ... Karanlık zıt anlamlısı aydınlık kelimesi olmaktadır. Karanlık kelimesi gece karanlığı ifade edildiğinde zıt anlamlısı aydınlık demektir.

Konuşmak sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Konuşmak Zıt Anlamlısı, Konuşmak Zıttı Nedir, Konuşmanın Zıt Anlamı Konuşmak kelimesinin zıt anlamlısı susmak kelimesidir. Konuşmanın eş anlamlısı bahsetmek, laflamak, lakırtı etmek, sohbet etmek sözcükleridir.

Gülmek kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Gülmek kelimesinin birde zıt anlamı var olmaktadır. Gülmek kelimesinin zıt anlamı ağlamak, gözyaşı dökmek eylemlerini anlatmakta ve bu anlama gelmektedir. Gülmek kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de tebessüm etmek ve kahkaha atmak anlamına gelmektedir.

Gündüz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Gece kelimesinin zıt anlamı; gündüzdür. Gece ile gündüz kelimeleri birbirinin zıt anlamı olarak belirtilmiştir. Bunun yanı sıra gece ile gündüz kelimelerine örnek olarak; - Gecemi gündüzüme kattım, çalışmaya devam ediyorum.

Soru kelimenin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelime anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere denir. Soru kelimesinin eş anlamı sual kelimesidir. Türk Dil Kurumunda soru kelimesinin anlamı bulunmaktadır. Soru kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde ”Cevap almak amacıyla karşı taraflara yönlendirilen ifade” anlamına gelmektedir.