Iltifat nedir?

İçindekiler:

  1. Iltifat nedir?
  2. Anjin kelimesi ne demek?
  3. Edebiyatta iltifat ne demek?
  4. Anjin Belirtileri Nelerdir?
  5. Kimyasal madde sözlükteki anlamı nedir?
  6. Tefsirde iltifat ne demek?
  7. Eski Türkçede iltifat ne demek?

Iltifat nedir?

İltifat, hoş sözlerle birinin gönlünü hoşnut etmek, onun meziyetlerini övmek anlamına gelir. Birisine güzel sözler söylemekten ve iltifat etmekten hoşlanan kişilere ise ''mültefit'' denir.

Anjin kelimesi ne demek?

Anjin; yani tonsilit, faranjit gibi tıp terimleriyle de nitelendirebileceğimiz gibi esas olarak bademcik bölgesinin iltihaplanmasıdır. Virüslerin neden olduğu anjinlerde antibiyotik kullanmaya gerek yoktur çocuklarda ateş ve boğaz ağrısı yapabilir. Diğer önemli etkenler ise bakterilerdir.

Edebiyatta iltifat ne demek?

İLTİFAT: Kelimeye sözlüklerde, “dönüp bakma, dikkat, hatır sorma, sözü başka bir şahsa çevirme, hitab…” gibi manalar verilmektedir. Edebî sanat olarak : “Bir konuyu anlatırken, o anda doğan yeni duygularla hitabın yönünün değişmesidir.” İtiiâtta değişen yalnız hitabın yönüdür.

Anjin Belirtileri Nelerdir?

Hastalığa en çok beta hemolitik streptokok olmak üzere bakteriler ve virüsler neden olur. Hastalık genellikle yüksek ateş (39-40 derece), boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, baş ağrısı, eklemlerde ağrı, ani titreme, üşüme, halsizlik ve kırgınlık, yutkunma esnasında boğazdan kulağa vuran şiddetli ağrı ile kendini gösterir.

Kimyasal madde sözlükteki anlamı nedir?

Kimyasal madde, bir kimyasal maddenin sabit bir kimyasal bileşimi ve karakteristik özelliklere sahip bir madde türüdür. Bu kimyasal bağlar bozulmadan, fiziksel ayırma yöntemleri ile bileşenlerine ayrılmaz. Bu kimyasallar katı, sıvı veya gaz hâlinde olurlar.

Tefsirde iltifat ne demek?

Sözlükte "insanın yüzünü etrafa çevirmesi" anlamına gelen iltifât kelimesi Kur'ân-ı Kerîm'de bu mânada geçmektedir (Hûd 11/81; el-Hicr 15/65).

Eski Türkçede iltifat ne demek?

mülatafa. (Mülâtefe) (Lutf. dan) Birbirine lâtife etmek. Şakalaşmak. İltifat etmek.