Peri Bacaları ve Balonlar nerede?

İçindekiler:

  1. Peri Bacaları ve Balonlar nerede?
  2. Hamileler uçan balona binebilir mi?
  3. Balonlar nereye iniyor?
  4. Kapadokya Balon hangi günler?
  5. Gökyüzüne bırakılan balonlara ne oluyor?
  6. Kapadokya balon Turu Ne Kadar?

Peri Bacaları ve Balonlar nerede?

Peri bacaları, Kapadokya ilinin Nevşehir ilçesinde yer alıyor. Günümüzde peri bacaları, turistik bir bölge haline geldi. Bu bölgede rengarenk balonlarla yapılan balon turları, otantik konaklama alanları ve çevresinde bulunan güzel atları sayesinde ülkemizin en çok merak edilen turistik alanları arasında yer alıyor.

Hamileler uçan balona binebilir mi?

Vücudunun herhangi bir yerinde platin olan ve güvenli duruş-iniş pozisyonunu alamayacak rahatsızlığı olan kişiler de balon ile uçamaz. Hamile iseniz ya da hamilelik şüpheniz de varsa uçuş yapamazsınız.

Balonlar nereye iniyor?

Kapadokya'da balonların kalkış yeri müsait hava koşulları olması şartıyla her sabah 5 gibi Göreme'den ve Uçhisar'dan oluyor ve bu geziler 1-2 saat boyunca tüm Kapadokya'yı ayaklarınızın altına seriyor. Kapadokya'nın muhteşem oluşumlarını bir de yukarıdan görmek harika bir duygu.

Kapadokya Balon hangi günler?

Balon turları yaz döneminde (Nisan-Ekim arası) sabah 04:00-05:00 saatleri, kış döneminde (Kasım-Mart arası) sabah 05:00-06:00 saatlerinde gün doğumundan hemen önce başlıyor.

Gökyüzüne bırakılan balonlara ne oluyor?

Çünkü balon yükseldikçe hava basıncı azalır, zamanla kendi iç basıncı dışarıdaki havadan daha yüksek olmaya başlar. Bu yüzden uçan balonlar yükseldikçe şişerek genişlerler. Sonunda yapıldığı malzemeye ve hacmine bağlı olarak belirli bir yükseklikte patlaması kaçınılmaz bir durum olur.

Kapadokya balon Turu Ne Kadar?

Kapadokya Balon Turu fiyatı 2021 sezonu için kişi başı 80-100 Euro arasında bir rakam tutuyor. Verilen hizmet kalitesi ve talep yoğunluğuna göre rakamlar ay ay değişkenlik gösterebiliyor. Biraz pahalı ancak almaya değer.