SGK emeklilik takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK emeklilik takibi nasıl yapılır?
  2. Emeklilik durumu nereden takip edilir?
  3. Emeklilikte Varide no ne demek?
  4. Emeklilik dilekçesi ne zaman onaylanır?

SGK emeklilik takibi nasıl yapılır?

Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-Devlet Kapısı'dır. Öncelikle bu adrese tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Emeklilik durumu nereden takip edilir?

Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı sorusunun cevabını bulunduğunuz il veya ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak da öğrenebilirsiniz. Hatta gidemeyecek durumdaysanız SGK'nın ilgili birimine telefonla ulaşıp emeklilik işlemlerinizin son durumunu öğrenme imkanınız bulunmaktadır.

Emeklilikte Varide no ne demek?

Kişiler emeklilik işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdukları takdirde kişiler için dosya açılmaktadır. egehaber.comAçılan dosyalara ise numara verilmekte ve bu numaraya Varide Numarası denilmektedir. İşlemler kişinin T.C. Kimlik Numarası değil Varide Numarası üzerinden yürütülmektedir.

Emeklilik dilekçesi ne zaman onaylanır?

Emeklilik başvurusunun tamamlanma süresi, 15 gün ile 3 ay arasında değişiklik gösterir. Hizmet süresinin tamamını memuriyette geçiren bir bireyin emeklilik işlemlerinin sonuçlanması 6-7 gün sürmektedir. Günümüzde sigorta kolu ne olursa olsun emeklilik başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanır.