Arsa rayiç değeri neyi ifade eder?

İçindekiler:

  1. Arsa rayiç değeri neyi ifade eder?
  2. Belediye rayiç bedeli belgesi nedir?
  3. Rayiç bedeli nedir ne işe yarar?
  4. Rayiç bedeli kim alabilir?
  5. Tapu rayiç bedeli nasıl alınır?

Arsa rayiç değeri neyi ifade eder?

Arsa rayiç bedeli, bir arsanın piyasa koşullarındaki alım satım değerini ifade eder. Arsanın sahip olduğu özellikler o arsanın rayiç bedeli üzerinde etkilidir.

Belediye rayiç bedeli belgesi nedir?

Rayiç bedel belgesi nedir? Gayrimenkulün piyasa değeri olarak ifade edilen rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedelini ifade ediyor. Rayiç bedel belgesi de bu bilgilerin yer aldığı belgeye deniyor.

Rayiç bedeli nedir ne işe yarar?

Arsa ve konut gibi taşınmaz malların piyasa şartlarına ve arz talep dengesine göre yıllara göre hatta aylara göre değişen değerine rayiç bedel denmektedir. Yani kısacası rayiç bedel taşınmaz bir malın güncel pazar değeri olarak bilinir.

Rayiç bedeli kim alabilir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri öncesinde Belediyeden rayiç bedel yazısı alınması gerekmektedir. Bu yazıyı alabilmek için gayrimenkul malikinin belediyeye gitmesi gerekir.

Tapu rayiç bedeli nasıl alınır?

Belediye hizmetlerine tıklayarak bulunduğunuz, alacağınız bir taşınmazın nerede, hangi ilçede olduğunu bulun. Arsa rayiç değerine tıklayın, burada mahalle adı, cadde/sokak adı, yılı doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula butonuna tıkladığınız zaman almak istediğiniz arazinin rayiç bedelini öğrenmiş olursunuz.