Yabancıdan yabancıya araba satışı kimler kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Yabancıdan yabancıya araba satışı kimler kullanabilir?
  2. Çifte vatandaş olanlar yabancıdan yabancıya araba alabilir mi?
  3. Yabancıdan yabancıya satış ne demek?
  4. Eşim yabancı uyruklu araba alabilir mi?
  5. Tax Free araçları kimler kullanabilir?
  6. Turing teminat ne demek?
  7. MA plakalı aracı kimler kullanabilir?
  8. Çifte vatandaşlar araba alabilir mi?

Yabancıdan yabancıya araba satışı kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ... Yurtdışında yerleşik olma koşulunu sağlamayan anne, baba, eş ve çocukları yabancı plakalı taşıtları kullanamaz.

Çifte vatandaş olanlar yabancıdan yabancıya araba alabilir mi?

Çifte vatandaşlar, vatandaş olduğu yabancı ülkeden araç ithal edebilir mi? Hayır, çifte vatandaşın ithalat hakkı yoktur.

Yabancıdan yabancıya satış ne demek?

turkiyede calısan veya okuyan yabancıların bazı sartlara baglı olarak gumruk vergisi odemeden tasıt alma hakları vardır. ... eger satamazsan gumruge bırakırsın ve teminatı geri alırsın. arabasını gumruge bedavaya bırakmak istemeyen yabancılar da gazetelere "yabancıdan yabancıya" satılık diye ilan verirler.

Eşim yabancı uyruklu araba alabilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir.

Tax Free araçları kimler kullanabilir?

Çalışma Bakanlığından çalışma izni olan yabancılar veya Türkiye'ye okumak için gelen öğrenciler (Kursiyerler hariç ) ve Türkiyeye Emekli olarak gelip yerleşen yabancı uyruklu şahıslar, bir türk takımında oynayan yabancı sporcular, yabancı gazetelerin Türkiye çalışanları , taxfree araç alabilir.

Turing teminat ne demek?

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Yönetmeliği'nin 376/j maddesinde tanımlanan, yabancıların ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı özel kullanımlarına mahsus taşıtlarını ülkemizde kullanabilmelerini sağlayan, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen teminat hükmünde belgedir.

MA plakalı aracı kimler kullanabilir?

MİSAFİR ARAÇLARDAN KİMLER YARARLANABİLİR? Yukarıda belirttiğimiz özelliklerdeki kişiler, Türkiye'de oldukları süre içinde ve şartlarında değişme olmamak kaydıyla MA MZ plakası olan taşıtları sadece aileleri ve kendileri kullanabilir. Araçların farklı bir kişi tarafından kullanılması yasaktır.

Çifte vatandaşlar araba alabilir mi?

Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye'de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye'de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.