Perine mesafesi nedir?

İçindekiler:

  1. Perine mesafesi nedir?
  2. Perine bölgesi kaç cm?
  3. 1 derece perine laserasyonu nedir?
  4. Perine yırtılırsa ne olur?
  5. Perine onarımı nedir?
  6. Vajinada perine nedir?
  7. Perine travması nedir?
  8. Perine masajı kimlere yapılır?
  9. Vajinal yaralanma nedir?
  10. Perine bölgesi masajı nasıl yapılır?

Perine mesafesi nedir?

Perine, vajen girişi ile anüs arasında uzunluğu 1 cm ile 5 cm arasında değişen bölgeye verilen isimdir. Tıbbi adı Perineum dur. Perineal bölgede cilt, cilt altı dokusu altta kas ve bağ dokuları yer almaktadır.

Perine bölgesi kaç cm?

Perine; vajina girişi ile anüs arasında, uzunluğu yarım cm ile 5 cm'ye kadar değişen alanın ismidir. Tıbbi ismi 'Perineum' olarak geçer. Perineal bölgede cilt, cilt altı dokusu, altta bağ ve kas dokuları yer almaktadır. Perinenin uzun, pürüzsüz, açık renkli ve düzgün yapıda olması en çok arzu edilen bir durumdur.

1 derece perine laserasyonu nedir?

1. derece laserasyon vajinal epitel ve perine cildinde oluşan yırtıklardır.

Perine yırtılırsa ne olur?

PERİNE YIRTIKLARI Birinci ve ikinci derece perine yırtıklarında maternal ağrı ve rahatsızlık hissi sıktır. Ancak enfeksiyon ve uzun dönem sekel oluşumu nadirdir. Üçüncü ve dördüncü derece yırtıklar ise daha ağrılıdır, enfekte olabilirler ve yara açılması riski daha sıktır.

Perine onarımı nedir?

Normal doğumdan kalan dikiş izlerinin genital estetik düzeltilmesi, vajina ile makad arası cilt katlantılarının temizlenmesi ve estetik olarak bu genital bölgenin hoş bir görünüm kazandırılması ameliyatına 'Perineoplasti' (Perine estetiği) adı verilmektedir.

Vajinada perine nedir?

Vajina ile anüs arasında kalan ince yapılı bölgeye perine adı verilir. Perine bölgesi, yaklaşık 3 cm çapa sahip bir alandır. Pelvik taban kasları yani mesane, üreme organları ve bağırsakları desteklemekte olan kaslar bu bölgede yer alır. Bu nedenle idrar ve dışkının kontrolü perineal bölgenin yönetimindedir.

Perine travması nedir?

Perine travması; doğum eyleminde oluşan yırtık, laserasyon ya da epizyotomi uygulanması sonucunda ortaya çıkan hasardır. Kendiliğinden ya da epizyotomiye bağlı olarak ortaya çıkan perineal travmalar kısa ve uzun vadeli fiziksel ya da psikolojik morbiditeye yol açabilmektedir (5,6).

Perine masajı kimlere yapılır?

Gebelerin doğuma hazırlanmak için kolaylıkla yapabilecekleri perine masajı; perine bölgesindeki kasların ve dokuların esnemesini ve yumuşamasını sağlar. Perine kasları üzerindeki farkındalığı artırır.

Vajinal yaralanma nedir?

Vajinal yaralanmalar: Genellikle delici bir yaralanma sonucu görülür. Yaralanma mukozada yüzeyel bir zedelenmeden, pelvis derinliklerine ulaşan bir yırtılmaya kadar değişebilir. Mesane ve rektum gibi çevre dokuların bütünlüğü kontrol edildikten sonra, gerekli cerrahi tedavi uygulanmalıdır.

Perine bölgesi masajı nasıl yapılır?

Perine Masajı Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle masaja boş bir mesane ile başlayın. ...
  2. Ardından masaj öncesinde elleri su ve sabun yardımıyla iyice yıkayın. ...
  3. Masaj için güvenli ve rahat bir alan seçin. ...
  4. Uygun bir pozisyon bulun.
Daha fazla öğe...