Entelektüel TDK nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Entelektüel TDK nasıl yazılır?
  2. Entelektüel mi Entellektuel mi?
  3. Entelektüel ne demek4?
  4. Entelektüel ne DEMM?
  5. Entelektüel neden tek l ile yazılır?
  6. Entelektüel Hecelerine nasıl ayrılır?
  7. Entelektüel bir insan nasıl olur?
  8. Entelektüel ne demek din kültürü?
  9. Entelektüel yerine ne kullanılır?
  10. Entelektüel eş anlamı ne demek?
  11. Unvanı nasıl yazılır TDK?
  12. Önyargı nasıl yazılır TDK?
  13. Entelektüel kime denir ilber Ortaylı?

Entelektüel TDK nasıl yazılır?

Çünkü kelimeler söylendiği gibi yazılmaz, yazıldığı gibi okunur. Entelektüel TDK Doğru Yazılışı Entelellektüel mi, Entelektüel mi? TDK'ya göre entelektüel kelimesi tek ''l'' harfi ile yazılır.

Entelektüel mi Entellektuel mi?

Bu kelimenin “entelektüel mi, entellektüel mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı entelektüel şeklinde olmalıdır.

Entelektüel ne demek4?

Entelektüel ya da aydın veya münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi. ... Mesleği, mal ve hizmet üreten diğer meslek gruplarından farklı olarak, fikir ve bilgi üretmek ve/veya yaymak olan kişi (akademisyenler, bilim insanları vb).

Entelektüel ne DEMM?

Örneğin, mesleği bilgi, düşünce ya da fikir üretmek veyahutta bunları yaymak olan akademisyen, bilim insanı gibi kişiler ya da kültür ve sanat konularında belirli bir bilgi ve kültür düzeyine sahip olan insanlar “entelektüel” sıfatı içerisinde tanımlanırlar.

Entelektüel neden tek l ile yazılır?

Entelektüel tek L ile yazılır çünkü Fransızca telaffuzu Türkçeye 1980'lerden önce o şekilde geçmiştir. Nitekim TDK ve Dil Derneği yazım kılavuzlarında da kelimenin tek L harfiyle yazıldığı kabul edilmektedir. Çift L harfli yazım 1980'lerden sonra İngilizce'nin etkisiyle "intellectual" telaffuzundan kaynaklanmaktadır.

Entelektüel Hecelerine nasıl ayrılır?

İşte TDK'ye göre doğru yazımı! ENTELEKTÜEL NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre 'Entelektüel ' olarak yazılır.

Entelektüel bir insan nasıl olur?

Entelektüel olmanın ilk şartlarından birisi bence entelektüel görünmeyi değil de, gerçek anlamda entelektüel olmayı ve bunun için emek vermeyi gerektirir. Bu anlamda, sürekli okumak, araştırmak, derinleşmek, analiz etmek, öğrenmek şarttır. Yani kitap okuyacaksınız her gün düzenli olarak.

Entelektüel ne demek din kültürü?

Din, bilim, sanat tarihi gibi uzmanlık alanlarında eğitim görmüş kişilere entelektüel denir. Aynı zamanda mesleği gereği çok fazla araştırma yapan, kültür seviyesi ortalamanın üstünde olan ve eserleriyle topluma yol gösteren bireyler de entelektüel olarak tanımlanır.

Entelektüel yerine ne kullanılır?

Günümüzde alim ve bilge kelimeleri de entelektüel sözcüğünün yerine kullanılabilir.

Entelektüel eş anlamı ne demek?

Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri görüşlü (kimse).

Unvanı nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı UNVAN şeklindedir. 1. Bir kimsenin işi, mesleği ya da toplum içindeki durumu ile ilgili olarak kullanılan ad, san.

Önyargı nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre 'ÖN YARGI' ayrı olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz. Çok ön yargılı bir kişi olduğum için senin hakkında farklı şeyler düşünmüştüm. Ön yargıları yüzünden günahımı almıştı.

Entelektüel kime denir ilber Ortaylı?

Entelektüel, İlber Ortaylı'nın deyimiyle, “Üstüne vazife olmayan işlerle ilgilenen kişidir.” Örneğin, bir kişi mühendistir ancak tarihle veya sanatla da ilgilenir.