Mecaz anlam hangi dil?

İçindekiler:

  1. Mecaz anlam hangi dil?
  2. Mecaz anlamlı kelimeler neler?
  3. Temel ve mecaz anlam nedir?
  4. Türkçede gerçek anlam ne demek?
  5. Terim nedir ve örnekleri?

Mecaz anlam hangi dil?

Bir ilgi veya benzetme sonucu gerçek anlamından başka anlamda kullanılan sözlere veya kavramlara Türkçe eğretileme; Arapça mecaz, istiare; Fransızca trope denir. "Mecaz" Arapça, "trope" Eski Yunancadır.

Mecaz anlamlı kelimeler neler?

Mecaz Anlamlı Kelimeler: Kelimelerin cümle içinde, sözlük anlamlarından başka anlamlarda kullanılmasına MECAZanlamı denir. Aslan, ormanların kralıdır. Ahmet Ali'yi gösterip: "Aslana bak aslana." dedi. Bir sözcüğün gerçek anlamından uzaklaşarak, bütünüyle başka bir anlamda kullanılmasına “mecaz anlam” denir.

Temel ve mecaz anlam nedir?

Bir sözcüğün gerçek (temel) anlamından tamamiyle uzaklaşması neticesinde oluşan yeni anlamlara “Mecaz anlam” denir. Yani mecazlı anlamda kelime sözlüklerde bulunan gerçek anlamıyla tüm bağlantısını koparır ve başka bir kelimenin anlamını üzerine alır.

Türkçede gerçek anlam ne demek?

Gerçek anlam, sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. ... Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar. Örneğin tatlı sözcüğü Türkçede "şekerli" anlamına gelen bir sıfattır ve bu anlam sözcüğün temel, yani birinci anlamıdır.

Terim nedir ve örnekleri?

Bilim, sanat, spor, edebiyat, ekonomi gibi uzmanlık gerektiren alanlarda anlaşmanın kolaylaşması adına meydana gelen anlamlara “Terim anlam” denir. Örneğin “Sıfat ya da Fiilimsi” Türkçe dil bilgisiyle alakalı bir terimdir. “Basınç, amper, atom” gibi sözcükler ise fizik bilimiyle alakalı terimlerdir.