Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?
  2. Dul bir kadın ölmüş babasının maaşını alabilir mi?
  3. Ölüm aylığı bağlanması için nereye hangi belgelerle başvurulmalıdır?
  4. Ölüm parası alınıyor mu?

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

Ölüm aylığı geride kalan eş, çocuk, anne babaya bağlanabilir. ... Vefat eden kişinin kız çocuklarına evli olmamaları şartıyla yaşa bakılmaksızın ölüm aylığı bağlanır. Evlenen kız çocuğunun ise aylığı kesilir. Kız çocuk boşanırsa yeniden hak sahibi konumuna gelir ve aylık alabilir.

Dul bir kadın ölmüş babasının maaşını alabilir mi?

Anneniz 2019 yılında babanızın vefatı ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre anne ve babasından ölüm aylığına hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun'a göre, hem eşinden hem de ana ve/veya babasından ölüm aylığına hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/veya babasından ...

Ölüm aylığı bağlanması için nereye hangi belgelerle başvurulmalıdır?

4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki ölüm aylığı bağlama işlemleri için sigortalının dosyasının bulunduğu Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerimize Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile müracaat edilmesi gerekir.

Ölüm parası alınıyor mu?

Cenaze ödeneği sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine verilir. Cenazenin bu kişiler dışında gerçek veya tüzel kişiler tarafından kaldırıldığının belgelenmesi durumunda, masraflar gerçek veya tüzel kişilere ödenir.