Bağırsakta hangi hastalıklar vardır?

İçindekiler:

  1. Bağırsakta hangi hastalıklar vardır?
  2. Ultrasonda bağırsaklar görünür mü?
  3. Bağırsak hastalıkları hangi bölüm bakıyor?
  4. Bağırsak daralması neden oluşur?
  5. Bağırsakta yaralar olmasına neden olan hastalık?

Bağırsakta hangi hastalıklar vardır?

İltihabi bağırsak hastalıklarının en sık görülen iki tipi, ülseratif kolit ve Crohn hastalığıdır. Ülseratif kolit; başlıca kalın bağırsak ve rektumu etkileyen bir rahatsızlıktır. Ülseratif kolitte, kalın bağırsağı döşeyen yüzeyel tabaka etkilenir ve bağırsak yüzeyinde ülser oluşumu gözlenir.

Ultrasonda bağırsaklar görünür mü?

Kalın bağırsak hastalıklarının tanısı için ultrasonografiden zaman zaman yararlanılır. Ultrasonografinin özel bir uygulama şekli de içi boş organların değerlendirilmesidir. Kalın bağırsağın son bölümü olan anal kanal ve rektum hastalıklarında da sırası ile "endo-anal ve endo-rektal ultrasonografi" yapılabilir.

Bağırsak hastalıkları hangi bölüm bakıyor?

BAĞIRSAK HASTALIKLARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR? Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.

Bağırsak daralması neden oluşur?

Barsak damarlarında daralma yada tıkanmaya en sık neden olan durum aterosklerozdur. Ateroskleroz, damarda daralma sonucunda kan akımının yavaşlamasına ve barsaklara daha az kan sunulmasına neden olur. Ateroskleroz giderek damarı daha da daraltır ve tıkar. Bu şekilde kan akımı daha da azalır.

Bağırsakta yaralar olmasına neden olan hastalık?

Bağırsak kolonununda parazit ve diğer zararlı mikroorganizmalar nedeniyle yaşanan iltihaplanmaya kolit denir. Bağırsaklarda şişme ve yaralara neden olan kolit hastalığı, bağırsakların fonksiyonlarının azalması, ayrıştırma özelliği sırasında besin atıklarının içeride kalması ile meydana gelmektedir.