Veraset ilamı süresi geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Veraset ilamı süresi geçerse ne olur?
  2. Veraset ilamı aldım ne yapmalıyım?
  3. Miras belgesi aldıktan sonra ne yapılır?
  4. Mirasçılık belgesini kimler alabilir?

Veraset ilamı süresi geçerse ne olur?

Veraset İlamı Süresi Geçerse Ne Olur? Herhangi bir cezası olmamasına karşın veraset ilamı almadığından dolayı veraset ve intikal beyannamesi vermeyen kişiler cezai durumlarla karşılaşabiliyor. ... Bu gibi durumlarda, sadece geç beyan sebebiyle sembolik değerlerde olan ikinci derece usulsüzlük cezası uygulanmaktadır.

Veraset ilamı aldım ne yapmalıyım?

Veraset ilamını aldıktan sonra, veraset intikal işlemleri yapılabildiği gibi reddi miras işlemeleri de yapılabiliyor. Ancak mirasın reddedilmesi için bunun miras kaldıktan sonraki ilk 3 ay içinde beyan edilmesi gerekiyor. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılıyor.

Miras belgesi aldıktan sonra ne yapılır?

Mirasçılık belgesi alındıktan sonra tapuda miras kalan gayrimenkullerin intikali yapılır. Bunun için tek mirasçı müracaat edebileceği gibi, tüm mirasçılar birlikte de intikal işlemlerini yapabiliyor. Burada belli oranlarda harç ödeniyor.

Mirasçılık belgesini kimler alabilir?

TMK madde 598'e göre mirasçılık belgesini yasal veya atanmış her mirasçı talep edebilir. Bu şu demektir, kan bağınız ve akrabalık ilişkileriniz dolayısıyla mirasçı olabileceğiniz gibi, miras bırakan kişi sizi vasiyetnamesine dahil etmiş de olabilir.