Telefon IMEI numarası nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Telefon IMEI numarası nerede yazar?
  2. Email nasil ogrenilir?
  3. IMEI numarası nasıl alınır?
  4. *# 06 ne demek?
  5. IMEI klonlama nedir?
  6. IMEI numarası olmazsa ne olur?
  7. *# 06 ne ise yarar?
  8. *# 06 IMEI ne işe yarar?

Telefon IMEI numarası nerede yazar?

Cihazınızın kutusu üzerinde 15 haneli IMEI numarası yazar. Telefonunuzun faturasından IMEI numarasına ulaşabilirsiniz. Telefonunuzun arka kapağını açıp bataryayı çıkardığınızda bandrol üzerinde IMEI numarası mevcuttur. Bataryası çıkarılamayan cihazlarda (Örneğin iPhone 6) IMEI numarası kasa üzerinde bulunmaktadır.

Email nasil ogrenilir?

Günümüz akıllı telefonlarında da eski telefonlarda olduğu gibi *#06# ile öğrenebilirsiniz. IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır. Telefonunuzun IMEI numarasını kimse ile paylaşmamanızda fayda var çünkü son yıllarda yurtdışından getirilen kaçak cihazlar IMEI kopyalama yöntemi ile sahte kayıt altına alınabiliyor.

IMEI numarası nasıl alınır?

Cihazların kayıt altına alınması sırasında ihtiyaç duyulan IMEI numarasına, cihazın *#06# tuşlarına basılarak ulaşılabilir.

*# 06 ne demek?

IMEI kodunuzu bulma Telefonların çoğunda *#06# yazarak IMEI kodunu ekrana getirebilirsiniz.

IMEI klonlama nedir?

“Klonlanmış telefon cihazı, elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir. Klonlama yöntemiyle iki veya daha fazla cihaz aynı IMEI numarası ile kullanılabilmektedir. ... Bu şekilde telefonun başka bir numara ile kullanılmasına da imkân sağlanmaktadır.

IMEI numarası olmazsa ne olur?

Eğer aldığınız telefon imei kayıtlı değilse, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından telefonunuzun belirli süre içerisinde kapanacağına dair SMS geliyor. Gelen SMS'ten sonra herhangi bir işlem yapılmazsa telefonunuz otomatik olarak kullanıma kapatılıyor.

*# 06 ne ise yarar?

Yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınabilmesi veya cep telefonunuz çalındığı zaman cihazınızı IMEI numaranızın bilmeniz gerekiyor. Birçok kişinin bilmediği IMEI numarasını öğrenmek ise çok kolay. Bütün cep telefonu cihazlarında “*#06#” tuşlarını tuşladığınız zaman IMIE numaranızı öğrenebiliyorsunuz.

*# 06 IMEI ne işe yarar?

Telefonunuz çalınıp, SIM kartı çıkarılıp ayarları sıfırlansa bile IMEI kodu aynı kalmaktadır. ... Eğer IMEI kodunuzu bilmiyorsanız telefonunuzun arama ekranına *#06# yazınız. Daha sonra ekran üzerinde IMEI kodunuzu görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca IMEI kodunuz cihaza ait garanti belgesinde de bulunmaktadır.