Italya Türklere vize veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Italya Türklere vize veriyor mu?
  2. Italya vizesi kac TL?
  3. Italya vize başvurusu alıyor mu?
  4. Italya vizesi kaç günde çıkar 2020?
  5. Italya vize başvurusu nasıl yapılır?

Italya Türklere vize veriyor mu?

İtalya'ya gelecek Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili vatandaşlarımız ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. İtalya, diğer AB ülkelerinde olduğu gibi, üçüncü ülkelerden gelmek isteyen yabancılara Schengen vizesi uygulamaktadır.

Italya vizesi kac TL?

İtalyan Konsoloslukları kısa süreli C tipi vize başvurularında standart Schengen vize ücreti olan 80 Euro'nun TL karşılığı vize ücreti almaktadır. Uzun süreli D tipi İtalya ulusal vize başvurularında ise 116 € veya bu paranın TL karşılığını kabul etmektedir.

Italya vize başvurusu alıyor mu?

İtalya Devleti'ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye'de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları ülkeye giriş yapmak için İtalya Konsolosluğu'na İtalya vizesi başvurusunda bulunmaları zorunludur.

Italya vizesi kaç günde çıkar 2020?

İtalya vizesi kaç günde çıkar? İtalya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde 5 ila 7 iş günüdür. Unutulmaması gerekirki vizenin çıkış süresi İtalya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir.

Italya vize başvurusu nasıl yapılır?

İtalya vizesi almak için öncelikle eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize alacak kişi tarafından imzalanan vize müracaat formu ve vize müracaatında bulunan kişinin nüfus cüzdan fotokopisi gereklidir. Pasaportun süresi, seyahat bitiş tarihinden itibaren minimum 105 gün geçerli olmalıdır.