Bodur Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bodur Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  2. Bodur Kılıç çiçeği ne kadar uzar?
  3. Paşa Kılıcı uzar mı?
  4. Kilic çiçeği hangi ayda dikilir?
  5. Paşa kılıcı balkonda olur mu?
  6. Paşa kılıcı yaprakları neden yumuşar?

Bodur Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.

Bodur Kılıç çiçeği ne kadar uzar?

Bitkinin boyu 2 metre olabildiği gibi bodur boylu olanları da mevcuttur.

Paşa Kılıcı uzar mı?

Genel özellikleri. Desenli yaprakları dimdik yukarı doğru kılıç gibi uzar. Bodur paşa kılıcı çeşitlerinde yapraklar fazla uzamaz ve genellikle dimdik değil çevreye rozet gibi yayılır şekilde gelişir.

Kilic çiçeği hangi ayda dikilir?

Kılıç çiçeği dikmek için özel bir dönem yoktur; ancak bitkinin kolayca kendini toparlayıp gürleşebilmesi için güneş ışığının daha bol olduğu aylarda dikim yapmak daha uygun olur.

Paşa kılıcı balkonda olur mu?

Gölgede de yaşayabilen çiçeğin güneş görmeyen yerlerini gün ışığına çevrilmesine dikkat edilmelidir. ... Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.

Paşa kılıcı yaprakları neden yumuşar?

Yaz aylarında cam arkasından direk güneş alırsa yaprakları sararır. Kış aylarında kalorifere yakın yerde bulunmaması gerekir. ... Yaz aylarında balkon da bakımı yapılabilse de kış aylarında kesinlikle ev içerisinde bakılmalıdır. Kılıç çiçeğine vereceğiniz su klorsuz dinlenmiş su olmasına özen gösteriniz.