SGK'ya nasıl soru sorabilirim?

İçindekiler:

  1. SGK'ya nasıl soru sorabilirim?
  2. SGK randevu alınıyor mu?
  3. SGK Randevu nasıl alınır?
  4. Sigorta dökümünü nasıl öğrenebilirim?
  5. Son 7 yıl kuralı nedir?
  6. Son yedi yıla göre hangi kurumdan emekli olunur?
  7. SGK emeklilikte son kaç yıl baz alınıyor?

SGK'ya nasıl soru sorabilirim?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

SGK randevu alınıyor mu?

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemleri ile prim gün sayınızı sorgulayabilme şansına sahipsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu MHRS uygulaması ile de online randevu alabileceksiniz.

SGK Randevu nasıl alınır?

Randevu Nasıl Alınır? ALO 182 aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C.

Sigorta dökümünü nasıl öğrenebilirim?

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altında toplanan 4A, 4B, 4C sigorta kollarına ilişkin tüm kayıt ve sigortalılık bilgilerini SGK hizmet dökümü belgesinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulamanızı e-Devlet kapısı portalından kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Son 7 yıl kuralı nedir?

Diğer bir deyişle, emeklilik statüsünü belirleyen son yedi yıl, toplam prim gün sayısının son 2520 günüdür. ... Buna göre de son 7 yıllık prim ödemenizin 1261 günden fazlası 4/a kapsamında olarak, 3600 prim günü şartını sağlamış durumdasınız. 58 yaş şartını da sağladığınızda emekli olmaya hak kazanırsınız.

Son yedi yıla göre hangi kurumdan emekli olunur?

Prim geçmişinde farklı kurumlarda sigortalılık durumu varsa son 7 yıl kuralı geçerli oluyor. SGK'dan emekli olmayı beklerken son yedi yıl kuralı nedeniyle BAĞ-KUR'dan emekli olabilirsiniz.

SGK emeklilikte son kaç yıl baz alınıyor?

Sizin gibi birden fazla sigortalılık kapsamında prim ödemesi olanların emeklilik statülerinin belirlenmesine ilişkin son yedi yıl hesabında, en son prim ödenen ya da hesaplamanın yapıldığı tarihten geriye doğru yedi yılık süre değil, fiilen prim ödenmiş son yedi yıl (2520 gün) dikkate alınıyor.