Plakaya Gelen trafik cezaları nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Plakaya Gelen trafik cezaları nasıl öğrenilir?
  2. 1399 TL trafik cezası nedir?
  3. Trafik cezası nereye gelir?
  4. Trafik para cezasını nasıl öderim?
  5. Trafik polisi olmayan polis ceza yazabilir mi?
  6. MOBESE yazilan cezası e Devlete ne zaman düşer?
  7. E devletten trafik cezası ödeniyor mu?

Plakaya Gelen trafik cezaları nasıl öğrenilir?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

1399 TL trafik cezası nedir?

Korsan yolcu taşımacılığı yapanlara 1339 liradan liraya kadar ceza verilecek. Alkollü şekilde araç kullandığı ikinci kez belirlenenler 1679 lira, tescilli aracı plakasız kullanan sürücüler ise lira ceza ödemek zorunda kalacak.

Trafik cezası nereye gelir?

Tüm banka şubeleri, trafik ceza ödemelerini kabul ediyor. Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır.

Trafik para cezasını nasıl öderim?

Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır. Kişiler bankalarına ait olan internet bankacılığını kullanarak da, trafik cezalarını ödeyebilir.

Trafik polisi olmayan polis ceza yazabilir mi?

Görevli olan bir polis istemesi halinde trafikte hareket ederken size ceza yazabilir. Cezayı yazan trafik polisi de olabilir, asayiş polisi de olabilir, polis memuru da olabilir. Trafik cezasını yalnızca trafik polisi yazabilir diye bir kaide yoktur.

MOBESE yazilan cezası e Devlete ne zaman düşer?

Trafik cezasının e-Devlet sistemine ne zaman düşeceği, sürücüler tarafından faiz ödememek adına oldukça merak edilen bir konu. Trafik cezaları 3 ile 7 gün arasında e-Devlet'de, 7 gün içerisinde ise EGM'de görünür.

E devletten trafik cezası ödeniyor mu?

Trafik cezalarına dair ödemelerde e-Devlet kapısı kullanılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan “Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme” sayfası üzerinden trafik cezası ödemesi yapılabilir.