Doğum kontrol hapı en fazla kaç ay kullanılır?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı en fazla kaç ay kullanılır?
  2. Yasmin hapı zararlı mı?
  3. Doğum kontrol hapları en fazla kaç yıl kullanılmalı?
  4. Doğum kontrol hapı kullanırken başka korunmaya gerek var mı?
  5. Doğum kontrol hapini biraktiktan ne kadar sonra adet olunur?

Doğum kontrol hapı en fazla kaç ay kullanılır?

Doğum kontrol hapı kullanımı, kişinin gebelikten korunmayı planladığı süre boyunca devam ettirilir. Doğum kontrol hapları 21 tabletten oluşur ve 1 ay içinde kişinin 21 gün boyunca her gün ilacı almaya devam etmesi gerekir. 7 gün boyunca ilacın alınmamasının sebebi, kişinin adet görmesini sağlamaktır.

Yasmin hapı zararlı mı?

Doğum kontrol haplarının en önemli yan etkisi damar tıkanıklığı riskini arttırmasıdır. Bu risk hapın içerisinde yer alan östrojen miktarı ile ilişkilidir. Bunların yanı sıra kilo da artış, göğüslerde şişme, mide bulantısı, bulanık görme, karın ağrısı ve şiddetli baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilmektedir.

Doğum kontrol hapları en fazla kaç yıl kullanılmalı?

Doğum kontrol hapları kısırlığa neden olmazlar ancak son yapılan çalışmalar 8-10 seneden daha uzun süreli kullanıldıkları taktirde bu ilaçların meme kanseri oluşumunu hızlandırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle bu süreden daha uzun hap kullanılmasını önermiyoruz.

Doğum kontrol hapı kullanırken başka korunmaya gerek var mı?

Bu 7 günlük arada genellikle adet kanaması başlayacaktır. Nadiren yeni kutunun ilk günlerinde de başlayabilir adet. 7 günlük ara sırasında başka bir korunmaya gerek yoktur, korunma etkisi devam etmektedir.

Doğum kontrol hapini biraktiktan ne kadar sonra adet olunur?

21 gün boyunca içilecek olan doğum kontrol hapı, 7 gün ara ile devam etmek gerekir. Genel olarak 21 gün bittikten hemen sonra adet kanaması başlar. Bu sayede kanamanın ne zaman olacağı da tahmin edilmiş olur. Bir sonraki kutuya ise 7 gün ara verdikten sonra başlanması gerekir.