Zerdeçal yağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal yağı ne işe yarar?
  2. Zerdeçalın faydaları nelerdir nasıl kullanılır?
  3. Zerdeçal nasıl kullanılır?
  4. Toz zerdeçal yemeklerde nasıl kullanılır?
  5. Zerdeçal fazla tüketilirse ne olur?
  6. Günlük ne kadar zerdeçal tüketilmeli?
  7. Zerdeçal günde kaç kez kullanılır?

Zerdeçal yağı ne işe yarar?

Zerdeçal uçucu yağının aktif bileşenlerinin güçlü antimikrobiyal ve antiseptik etkisi ile küçük yanıklar, kesikler, ısırıklar ve morlukların olduğu alanlara uygulanmasında faydalı etkiler görülmüştür. (1) Zerdeçalın ana bileşeni olan kurkumin güçlü antiinflamatuvar ve antioksidan etkiye sahiptir.

Zerdeçalın faydaları nelerdir nasıl kullanılır?

  1. Zerdeçalın içeriğindeki antioksidanların yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.
  2. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
  3. Kireçlenme ve romatizma gibi hastalıklarda doğal kür olarak kullanılır.
  4. Kötü kolesterolü düşürmede etkilidir.
  5. Zerdeçal, kalp sağlığını korur.
  6. Damar tıkanıklığını önler.
Daha fazla öğe...

Zerdeçal nasıl kullanılır?

Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.

Toz zerdeçal yemeklerde nasıl kullanılır?

Zerdeçal genellikle yemeklerde bir baharat olarak kullanılır. Özellikle fırınlanmış sebzelerde zerdeçal yemeğe çok farklı bir tat katmaktadır. Zerdeçalı yemeklerde kullanmak için öncelikle sebzeleri fırınlamadan üzerlerine biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı kadar zerdeçal ekleyebilirsiniz.

Zerdeçal fazla tüketilirse ne olur?

Kan basıncının düşmesi normal şartlar altında pek tehlikeli sayılmasa da zerdeçalı gerekenden fazla tükettiğinizde kan basıncı da fazlasıyla alt seviyelere düşecektir. Aynı zamanda vücuda giren zerdeçal kan basıncına olumsuz etki yaptığı gibi tüm bir vücudu sarsmaya ve birçok probleme neden olmaktadır.

Günlük ne kadar zerdeçal tüketilmeli?

Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.

Zerdeçal günde kaç kez kullanılır?

Gün içerisinde 2-3 fincan içilebilir.