İşten çıkış kodu 29 ne demek?

İçindekiler:

  1. İşten çıkış kodu 29 ne demek?
  2. 29 nolu kod nasıl düzeltilir?
  3. İşten çıkış kodu 22 nedir?
  4. 29 işten çıkış kodu değişti mi?
  5. SGK 29 çıkış kodu polis olmaya engel mi?
  6. İşçi kanuna göre 29 uncu madde nedir?
  7. 4857 sayılı iş kanunu 30 maddesi nedir?
  8. 29 kodla işten çıkarılan işçi ne yapmalı?
  9. Devamsızlık yapan işçi hangi kodla çıkarılır?

İşten çıkış kodu 29 ne demek?

Görüldüğü üzere “29- İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” kodu çıkarılmış ve 42 ila 50 arasında olmak kaydıyla 4857 sayılı İş Kanunu 25/2'deki her bir ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık hallerine ayrı ayrı kod getirilmiştir.

29 nolu kod nasıl düzeltilir?

İşçi işten ayrıldıktan sonra 11. Gün ve sonrası olduysa, artık işveren kafasına göre çıkış kodu değiştiremez. Yapılması gereken ise; İşveren, bir dilekçeyle SGK 'ya müracaat etmeli ve dilekçeye ilgili belgeleri de eklemelidir. Bu belgeler kanıtlayıcı nitelikte belgeler olmalıdır.

İşten çıkış kodu 22 nedir?

22- Diğer nedenler: İşçinin çıkış nedeni bu kod listesinde hiçbir kategoriye uymuyorsa, bu kod seçilmelidir. ... 24- İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih: İş sözleşmesi işçi tarafından sağlık nedeniyle (4857/24/I) sona erdiriliyorsa bu kod seçilecektir.

29 işten çıkış kodu değişti mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan 01.04.2021 tarihli ve 2021/9 Genelge ile işten ayrılış nedenleri altında yer alan “29. İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” kodu kaldırılılarak 41 nolu koddan sonra gelmek üzere 9 yeni işten çıkış kodu getirilmiştir.

SGK 29 çıkış kodu polis olmaya engel mi?

Kod 29 ile işten çıkarılmış olmak devlet memuru olarak atanmaya engel bir durum teşkil etmemektedir.

İşçi kanuna göre 29 uncu madde nedir?

Bunu yaparken işçiyi hangi gerekçe ile işten çıkardığını bir kod numarasıyla işaretliyor. 29 numaralı kod da bu kodlardan biri. 29 kodu, "İşveren tarafından ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile akdinin feshi" anlamına geliyor.

4857 sayılı iş kanunu 30 maddesi nedir?

İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler.

29 kodla işten çıkarılan işçi ne yapmalı?

Özveri: "Kod 29'la işten çıkarılan bir işçi, eğer 30'dan fazla gündür bu işyerinde çalışıyorsa ve 6 aydan fazla kıdemi varsa işe iade davası açabilir. Ya da kıdem, ihbar tazminatı davası açar.

Devamsızlık yapan işçi hangi kodla çıkarılır?

48 Numaralı Kod – İşçinin Devamsızlık Yapması; İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi (4857 s.k. 25/II-g) durumunda bu çıkış kodu seçilecektir.