Maaş bordrosu nelere lazım olur?

İçindekiler:

  1. Maaş bordrosu nelere lazım olur?
  2. E devletten maaş bordrosu nasıl alınır?
  3. Özel sektör maaş bordrosu nasıl alınır?
  4. Maaş bordrosunu kim düzenler?
  5. Maaş bordrosu nerelerde kullanılır?
  6. E-Bordro ne işe yarar?
  7. Maaş bordrosu nereden alınır?
  8. Kredi için maaş bordrosu nasıl alınır?
  9. E-bordro sorgulama nedir?
  10. Maaş bordrosu örneği nasıl alınır?
  11. E devletten maaş sorgulama nasıl?

Maaş bordrosu nelere lazım olur?

Hangi aylarda ne kadar maaş alındığı, ne kadar ikramiye alındığı, maaşlardaki kesintiler gibi pek çok bilgi maaş bordrosu ile öğrenilebilir. TC kimlik numarası, emekli sicil numarası, memuriyet sicil numarası, sene, ay ve istihdam türü bilgileri ile maaş bordrosuna ulaşmak mümkündür.

E devletten maaş bordrosu nasıl alınır?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilirsiniz.

Özel sektör maaş bordrosu nasıl alınır?

Kamu çalışanları maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı'nın bağlı kurumlarından edinebilirler. Özel sektör çalışanları ise işyerlerinin muhasebe kısmından bu belgeyi talep edebilirler. Fakat artık bu işlemleri halletmenin çok daha kolay bir yöntemi var; E-bordro. Bu sistem ile kolaylıkla maaş bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Maaş bordrosunu kim düzenler?

İşverenin işçiye yaptığı iş karşılığında yaptığı ödemeyi, bütün vergi ve kesintilerle beraber gösteren ve işçinin çalıştığı süre boyunca sistematik ve dönemsel olarak düzenlenen belgeye maaş bordrosu adı veriliyor.

Maaş bordrosu nerelerde kullanılır?

bordro
  • genellikle resmi direlerde kullanılan ve herhangi bir şeyi (maaş,gelir-gider hesapları,tahsilat,borç çizelgeleri vb)ayrıntılı olarak listeleyip,incelenmesini kolaylaştıran evrak.özel sektörde genellikle maaş bordrosu şeklinde karşımıza çıkar. ...
  • bunlari anlayabilmek icin uzman olmak gerekir.
Daha fazla öğe...

E-Bordro ne işe yarar?

e-Bordro ne işe yarar? Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan e-Bordro sistemiyle kamu çalışanları maaş bilgilerini, çalışma saatlerini, fazla günlerini ve mesailerini kolaylıkla internet üzerinden takip edebiliyor.

Maaş bordrosu nereden alınır?

Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz.

Kredi için maaş bordrosu nasıl alınır?

Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.

E-bordro sorgulama nedir?

E-bordro, 657 sayılı kanuna tabi kamu çalışanlarının e-devlet kapısı üzerinden bordrolarını sorguladığı ve elde edebildiği bir sistemdir. Bu uygulama 2015 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile e-devlet işbirliği sayesinde hayata geçirilmiştir.

Maaş bordrosu örneği nasıl alınır?

Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz. Maaş bordrosunun internet ortamındaki ismi E-Bordro olarak geçmektedir. Yani internet üzerinden maaş bordronuzu E-Bordro olarak alabilirsiniz.

E devletten maaş sorgulama nasıl?

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.